Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΑ-ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Ανακοίνωση για το πολύκροτο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων εξέδωσε η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, η οποία σημειώνει τα εξής: “Συνεχίζει να είναι στην επικαιρότητα η διαχείριση απορριμμάτων..
και ιδιαίτερα η «Θέση 12».

Δυστυχώς, συνεχίζεται η παραπληροφόρηση η υποπληροφόρηση και η αποπληροφόρηση. Δυστυχώς, γνώστες και συνήγοροι αυτής της κατάστασης είναι όλοι όσοι ακόμη επιμένουν στην δημιουργία ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στην «θέση 12». Είναι πλέον παραδεκτό από όλους, ότι η παραγωγή ενέργειας, θα γίνει από την καύση του SRF, δηλαδή από την καύση των απορριμμάτων. Μάλιστα το όφελος της Ημαθίας, θα είναι και οι στάχτες από την καύση, που θα την κάνουμε τσιμέντο (!).
Τον Νοέμβριο του 2007, το σύνολο των μελών του ΚΑΣ, μαζί με τον Υπουργό πολιτισμού κ. Λιάπη, έκαναν επίσκεψη στον Νομό μας. Πήγανε και στην θέση 12, για να δούν όλοι τους την περιοχή και να ενημερωθούν. Εκεί, παραβρέθηκαν και οι περισσότεροι Δήμαρχοι, καθώς και πολλοί οι οποίοι αντιδρούν στις επιλογές αυτές της Διοίκησης.
Εκεί, ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ κ. Δάλλας, είπε επί λέξη, ενημερώνοντας το ΚΑΣ και τον κ. Λιάπη. «Μιλάμε για ζύμωση του οργανικού και όχι καύση για να έχουμε τέφρες ή οτιδήποτε άλλο ενοχλητικό ή καμινάδες. Δηλαδή κλειστά κοντέηνερς, κλειστεί χώροι, αντιδραστήρες ας τους πούμε, όπου το βιοαέριο το παίρνουμε και παράγουμε ενέργεια.
Και το υλικό το παίρνουμε και το δίνουμε για λίπανση στους αγρότες τα Δασαρχεία κλπ». Μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει εάν επισκεφθεί στο διαδίκτυο, την σελίδα video.google.com/videoplay?docid=-7364647987248102518 . Από το σημείο 1.56΄ και μετά, φαίνεται και ακούγεται ο κ. Δάλλας, πως παραπλανά τον Υπουργό και τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα οποία μετά σε ολομέλεια στην Αθήνα, ψήφισαν κατά πλειοψηφία, θετικά στην κατασκευή της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ.
Αυτή η πολιτική παιδεία, οδήγησε σε αδιέξοδο έναν ολόκληρο Νομό, που σε λίγο θα κλείσει δεκαετία από τότε που ο κ. Δάλλας σε δυο μήνες θα έλυνε το πρόβλημα.
Σήμερα, υπεύθυνοι είναι όλοι όσοι υποθάλπουν μια κατάσταση παραπληροφόρησης των πολιτών, των Αιρετών και Υπουργών. Ανάλογα δεδομένα απαράδεκτης συμπεριφοράς, έχουμε πολλά και θα δούν το φως της δημοσιότητας τον κατάλληλο χρόνο”.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς ψέματα θα επιβίωναν έστω για δέκα ώρες; Το εκνευριστικό είναι ότι μιλάνε ακόμη. Αυτά, δεν επιτρέπονται σε Αιρετούς. Ευτελίζουν τον θεσμό. Χάνουν αξιπιστία όλοι. Και πρόσωπα και θεσμοί. Τα ψέματα μας έφεραν στον πάτο και κάποιοι συνεχίζουν την ίδια τακτική για χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι περασμένα. Έληξε η χωροθέτηση. Θα γίνει εκεί. Οι εκλεγμένοι αποφάσισαν όπως και το κασ και άλλοι πολλοί.

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο.

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαίρονται στο ΠΑΣΟΚ και όλοι εμείς οι κότες.
Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά. Ψέματα ξεψέματα, επιβιώνουν καλοταϊσμένοι και Δημοκρατικά εκλεγμένοι. Ο Παπαννδρέου να τα βλέπει. Στην Επαρχία, γενικά, έχει πέσει χρόνια τώρα, καταχνιά. Ολοι όσοι κατέστρεψαν τον Νομό μας, ξαναβγήκαν στην επιφάνεια σαν αγωνιστές Σοσιαλιστές. Ντρέπομαι και λυπάμαι για το πως καταντήσαμε όλοι αυνουχισμένα τρωκτικά. Φοβιτσιάρικα κουνάβια.

Ανώνυμος είπε...

Aν η επιλογη της θεσης κριθηκε απο το αν θα εχουμε λιπασματοποιηση ή τεφρα σαν τελικο προιον , τοτε θα πρεπει αυτο να καταγγελθει. Και οχι μονο οσον αφορα την χωροθετηση( Θεση 12) αλλά και τον τροπο λειτουργιας του εν λογω εργοστασιου.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ Ο ΠΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΣΔΑ.
ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΣΥΛΟ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΑΤΩΣΑΝ,
ΝΑ ΠΑΤΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΤΩΣΟΥΜΕ.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΦΕΥΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΦΥΛΑΚΗ...