Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΥΤΑ ΠΕΛΛΑΣ: ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ

Σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου πληροφορηθήκαμε ότι απορριμματοφόρα και οχήματα προερχόμενα από τον Νομό Θεσσαλονίκης μεταφέρουν απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Πέλλας. Γνωστοποιούμε στους αρμοδίους ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ - 50910/2727 (ΦΕΚ Β΄ 1909/22.12.2003) δεν επιτρέπετε η μεταφορά απορριμμάτων εκτός Νομού χωρίς έγκριση του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κάτι τέτοιο...δεν έχει γίνει. Παραθέτουμε τον νόμο:
Μέτρα και Όροι για τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων. Εθνικός και Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης.
…Αρθρο 8 Οροι και προϋποθέσεις για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων..
….1. Συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων
α.2) Σε περίπτωση που η συλλογή και μεταφορά των στερεών αποβλήτων πραγματοποιείται σε περισσότερους του ενός ΟΤΑ πρώτου βαθμού που ανήκουν σε διαφορετικούς νομούς της ίδιας Περιφέρειας, η σχετική άδεια χορηγείται από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας μετά από εισήγηση της υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Αν οι ως άνω ΟΤΑ εμπίπτουν σε περισσότερες της μιας Περιφέρειες, οι σχετικές άδειες χορηγούνται από τους Γενικούς Γραμματείς των οικείων Περιφερειών…..
Είναι φανερό ότι μετά την αποδοχή των απορριμμάτων Αλεξάνδρειας και Παιονίας που διπλασίασαν τον όγκο των σκουπιδιών (και το κέρδος για τον πιθανό ανάδοχο εργολάβο) που δέχεται ο ΧΥΤΑ κατά παράβαση των περιβαλλοντικών όρων συνεχίζεται η ίδια πολιτική. Απαντήστε μας επιτέλους ποιος ζυγίζει και ποιος ελέγχει την λειτουργία του ΧΥΤΑ? Αν η ίδια κατάσταση συνεχιστεί η κοινωνία και οι φορείς της Πέλλας οφείλουν να πράξουν τα νόμιμα για την υπεράσπιση του κοινωνικού αυτού αγαθού.
Το ΔΣ του συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: