Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Οι πολιτικές οργανώσεις και σχηματισμοί που υπογράφουμε πιο κάτω, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για το ζήτημα των χαρατσιών που επιβάλλονται στο λαό και συναποφασίσαμε τα εξής:
1. Καλούμε το λαό να μην τα πληρώσει τα συνεχή χαράτσια που του επιβάλλονται. Καλούμε το λαό...
περήφανα να αντισταθεί και να αρνηθεί να πληρώσει για μια ακόμη και πολλοστή φορά τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας μας. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, επιβίωσης, δικαιοσύνης. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στηρίζουμε αποφασιστικά και δραστήρια με τη συμμετοχή μας και το παράδειγμα μας το «Δεν πληρώνω τα χαράτσια»

2. Καλούμε και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ένα μεγάλο κίνημα λαϊκής ανυπακοής απέναντι στην κυβέρνηση, στην Τρόικα (ΕΕ –ΔΝΤ- ΕΚΤ) και σε όλο το πλαίσιο μνημονίων, πακέτων μέτρων και χαρατσιών που επιβάλλουν, με την άμεση ή έμμεση συναίνεση και συνενοχή των «πρόθυμων» πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ). Δηλώνουμε ότι στόχος μας είναι ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός για να ανατραπούν όλοι αυτοί. Να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν. Να φύγουν όλοι τους, όλοι όσοι οδήγησαν στην χρεοκοπία και στη βαθειά καταπίεση του λαού, κυβερνώντες νυν και προηγούμενοι, «πρόθυμοι» πολιτικοί σχηματισμοί, Τρόικα (ΕΕ –ΔΝΤ- ΕΚΤ) και δανειστές. Να ανατραπεί το ειδικό αυταρχικό καθεστώς το οποίο έχουν εγκαθιδρύσει, με τάνκς τις τράπεζες και τα ΜΜΕ τους συστήματος. Ήρθε η ώρα της πραγματικής δημοκρατίας, την οποία μπορεί να επιβάλει ο λαός με τους αγώνες του.

3. Στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι αν δεν πληρωθούν τα χαράτσια, τότε δεν μας δοθεί η επόμενη δόση και δεν θα υπάρχουν, τάχα, λεφτά για μισθούς και συντάξεις, απαντάμε: κάθε δόση μας οδηγεί σε χειρότερο αδιέξοδο, εδώ και τώρα να σταματήσουν οι πληρωμές στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους δανειστές, εδώ και τώρα ουσιαστική φορολόγηση του πλούτου και εθνικοποίηση των τραπεζών, εδώ και τώρα αναδιανομή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου.

3. Χωρίς να αναιρείται η αυτοτελής παρέμβαση κάθε δύναμης, τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε σε συντονισμό και με όλες μας τις δυνάμεις. Καλούμε όλα τα μέλη μας και τους φίλους να συναντηθούν σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες, στα συνδικάτα και στους συλλόγους και να δημιουργήσουν κοινές και πλατειές επιτροπές πολιτών, εργαζομένων, νεολαίων. Επιτροπές, που να συσπειρώσουν και να οργανώσουν στην ανυπακοή και στην αντίσταση όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους του λαού. Επιτροπές, που να μην επιτρέψουν να κοπεί σε κανένα λαϊκό σπίτι το ηλεκτρικό και να προστατεύσουν έμπρακτα το κίνημα της ανυπακοής από τα τιμωρητικά και εκδικητικά μέτρα του κράτους.

4. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και στις Εφορίες, να συμπεριφερθούν όχι με βάση τις οδηγίες της κυβέρνησης και των τροϊκανών επιτρόπων, αλλά με βάση τις ανάγκες του λαού. Να σταθούν έμπρακτα αλληλέγγυοι στο «Δεν πληρώνω». Καλούμε τα συνδικάτα να συμβάλλουν αποφασιστικά σε αυτήν την κατεύθυνση και να συνδεθούν με το λαό.

5. Έτσι θα συμβάλλουμε όλοι στο να πάρει σάρκα και οστά ένα πανίσχυρο κίνημα λαϊκής ανυπακοής και αλληλεγγύης, ένα πανίσχυρο κίνημα ανατροπής της σημερινής κατάστασης.

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.), Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.), Κομμουνιστική Ανανέωση, Ξεκίνημα, Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).

Αθήνα, 12 Οκτώβρη 2011

tometopo

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι ο Κουβέλης;;; οεοοοοοοοο

Ανώνυμος είπε...

Μέρος πρώτο.
Η "πολιτική δήλωση, κλπ." είναι μια απλή αντιγραφή της πολιτικής του ΚΚΕ. Θα έπρεπε να αναρωτηθεί κανείς, από πού προκύπτει αυτή η πλήρης ταύτιση; Προκύπτει από το γεγονός ότι ΟΛΗ η "αριστερά" είναι εκπρόσωπος των μικροαστικών στρωμάτων (το ΚΚΕ έχει επεκτείνει την υποστήριξή του και στη μεσαία αστική τάξη, γι' αυτό μιλάει συνέχεια για τους "μικρομεσαίους", που κοιτάζει να σώσει από την εξαφάνιση που τους υπόσχεται η εξέλιξη του καπιταλισμού - "η επιδρομή του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών"). Πιστεύω ότι και για τη μεσαία αστική τάξη αυτοί που υπογράφουν τη δήλωση δε θα είχαν καμιά αντίρηση, μια και κοινός είναι ο στόχος τους με το ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο "μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές". Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι αναρχικοί, που, ελλείψει οποιουδήποτε προγράμματος και οποιασδήποτε πολιτικής, υιοθετούν την πολιτική του ΚΚΕ, αποτελώντας το μακρύ του χέρι. Όπου δε φτάνουν τα κομμάντο του ΠΑΜΕ, αναλαμβάνουν οι αναρχικοί και οι κουκουλοφόροι, σε αγαστή σύμπνοια με την ΚΟΕ (άλλοι πετάνε πέτρες και μολότοφ και άλλοι κουλούρια και γιαούρτια).
Ας δουμε τώρα τι λέει το κείμενο της δήλωσης.
1) "να αρνηθεί να πληρώσει για μια ακόμη και πολλοστή φορά τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας μας"
Τι σημαίνει αυτό; Οι δανειστές είναι "τοκογλύφοι" επειδή δάνεισαν με μεγαλύτερο τόκο από τον "κανονικό" τόκο, τον καθιερωμένο, τον τόκο της αγοράς, ή επειδή δάνεισαν με τόκο; Μήπως θα έπρεπε να δανείζουν άτοκα; Κι όλοι αυτοί, που σήμερα βρίζουν τους τοκογλύφους, όταν γινόταν ο δανεισμός, γιατί δεν έβγαλαν άχνα και το θυμήθηκαν όταν τους παρουσίασαν το λογαριασμό, ή μάλλον όταν τους είπαν ότι σταματάει ο δανεισμός; Μήπως γιατί τα λεφτά πήγαιναν, εκτός από τα καλοχορτάτα μέλη της εκάστοτε κρατικής εξουσίας και σε ένα ολόκληρο στρώμα "μικρομεσαίων" κρατικών υπαλλήλων, σε όλη τη φάρα των "διορισμένων" στο δημόσιο, που το φυλάνε οι "αριστεροί" μας σαν κόρη οφθαλμού από κάθε ιδιωτικοποίηση, που απειλεί να τους βάλει να δουλεύουν και να μην τρώνε και να πίνουν στην υγεία των κορόιδων.
Όσο για την έκφραση "δανειστές της χώρας μας" είναι μια εντελώς ασαφής και αταξική έκφραση, που χρησιμοποιούν οι αστοί για να κρύβουν την ταξική πραγματικότητα. Όταν λένε "χώρα", "Ελλάδα", "πατρίδα", θα έπρεπε να καταλαβαίνει κανείς "αστική τάξη". Φυσικά, αυτός ο τρόπος έκφρασης συμφέρει πάρα πολύ στην αστική τάξη. Οι "αριστεροί" που συμβάλλουν σ' αυτό το έργο, αντί να μιλήσουν ταξικά και να αποκαλύψουν την αστική απάτη, το κάνουν γιατί έχουν "αποτάξει το Σατανά", δηλαδή, το μαρξισμό, γι' αυτό και ποτέ δε μιλάνε για τάξεις, αλλά, μόνο για "λαό" (οι πιο λαϊκιστές), ή για "πολίτες" (οι πιο αναρχικοί).

Ανώνυμος είπε...

Μέρος δεύτερο.
2) Κι εδώ έχουμε απλή αντιγραφή των θέσεων του ΚΚΕ, της άρνησης πληρωμής, της "ανυπακοής", και της εχθρότητας απέναντι στην ΕΕ (αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της ΕΕ;).
Πρέπει, λοιπόν, να γίνει ένας "παλλαϊκός ξεσηκωμός" για να ανατραπούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, κλπ. και να κυβερνήσουν ποιοι; Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Το τι θα κάνουν για να σωθεί η "χώρα", θα το δούμε στο τρίτο μέρος της δήλωσης. Για την ώρα, πρέπει να ανατραπεί, όχι η αστική τάξη και όλο το σάπιο πολιτικό καθεστώς και μαζί του το αδηφάγο και χαραμοφάικο κράτος που δημιούργησε (επειδή "το κράτος είμαστε εμείς!", ή, αλλιώς "μαζί τα φάγαμε και τα τρώμε"), αλλά, "το ειδικό αυταρχικό καθεστώς το οποίο έχουν εγκαθιδρύσει, με τάνκς τις τράπεζες και τα ΜΜΕ τους συστήματος". Αλήθεια, ποιο είναι αυτό το καθεστώς και ποιες είναι οι εκδηλώσεις του; Αυτό το αφήνουν στη φαντασία του αναγνώστη, μια και οι ίδιοι δεν μπορούν να φέρουν καμιά απόδειξη. Το καθεστώς αντίθετα επιδεικνύει μια απόλυτη αδιαφορία και ανοχή σε πράξεις που θα έπρεπε να επισύρουν φοβερές διώξεις, αν υπήρχε και ο παραμικρός αυταρχισμός από μεριάς κράτους.
Πάντως, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, τώρα, "ήρθε η ώρα της πραγματικής δημοκρατίας, την οποία μπορεί να επιβάλει ο λαός με τους αγώνες του". Όλοι οι αστοί δημαγωγοί και πολιτικάντηδες μιλάνε συνέχεια για την "αληθινή", την "πραγματική" δημοκρατία (τώρα τελευταία έχει λανσαριστεί και η "άμεση"), χωρίς βέβαια να μιλάνε ποτέ συγκεκριμένα (η "συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης" είναι ένα θανάσιμο αμάρτημα της διαλεκτικής).
3) Εδώ αρχίζει το θέατρο του παράλογου : αν δεν πάρουμε τη δόση, όλα θα είναι μια χαρά και οι μισθοί και οι συντάξεις δεν έχουν τίποτα να πάθουν! Φαίνεται ότι τα λεφτά τα παίρνουμε για να πληρώσουμε το χρέος και μόνο! Το χρέος δημιουργήθηκε για να πληρώνεται το χρέος! Μα, όταν λέμε «δημιουργήθηκε» σημαίνει ότι κάποτε δεν υπήρχε, ή ότι ήταν ελάχιστο. Και για να πληρωθεί αυτό το ανύπαρκτο ή ελάχιστο χρέος, οι κακοί κυβερνήτες μας δανειζόντουσαν όλο και περισσότερα λεφτά, που τα τρώγανε μόνοι τους, ή παρέα με τους τοκογλύφους δανειστές ( άτιμε Πάγκαλε, τι φωτιά μας άναψες μ’ εκείνο το «μαζί τα φάγαμε!»), ενώ εμείς, οι αγνοί πατριώτες, δεν ξέραμε τίποτα για το φόνο, νομίζαμε αφελώς ότι το δημόσιο, όπου διοριζόμαστε για να χαραμοτρώμε ήταν μια αστείρευτη πηγή χρημάτων, που ο θεός της Ελλάδας την ανανέωνε συνεχώς για να τρώμε αιωνίως, να κάνουμε τις φανταστικές υπερωρίες μας και να είμαστε μια χώρα σακάτηδων, τυφλών, κουφών και τετραπληγικών, με στρατιές φοιτητών αγράμματων, που έπαιρναν ένα χαρτί, που δεν άξιζε τίποτα, τους εξασφάλιζε όμως μια θέση στη δημόσιο (η Αλέκα πρότεινε όλοι οι άνεργοι «επιστήμονες» να διοριστούν στο δημόσιο!).
Και μια και για το χρέος φταίνε οι δανειστές, θα τους τιμωρήσουμε με παύση πληρωμών πολύ κομψή έκφραση για τη χρεοκοπία). Και μια και η παύση θα αφορά «διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους», θα χρεοκοπήσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία, που κατέχουν ελληνικά ομόλογα (καλά να πάθουν οι παλιοτοκογλύφοι!) και τότε ασφαλώς θα ανέβουν και οι συντάξεις, που τις κόβουν τώρα οι κακοί κυβερνήτες.
Τα γιατροσόφια, όμως, περιλαμβάνουν «ουσιαστική φορολόγηση του πλούτου και εθνικοποίηση των τραπεζών». Μα, οι τράπεζες ήταν παλιότερα «εθνικές», δηλαδή κρατικές, δηλαδή ανήκαν στο συνολικό καπιταλιστή, το αστικό κράτος και αφενός αυτό δεν εμπόδισε τη δημιουργία του χρέους και αφετέρου ήταν άλλη μια πηγή αφαίμαξης του δημόσιου πλούτου, όπου «μαζί τα τρώγανε», επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό και δημιουργώντας το εσωτερικό δημόσιο χρέος.

Ανώνυμος είπε...

Μέρος τρίτο.
Όσο για τη «φορολόγηση του πλούτου» είναι πολύ σωστή κουβέντα, αλλά ποιος θα την κάνει; Το ίδιο το κράτος, το σημερινό αστικό κράτος; Και γιατί ως τώρα δεν την έκανε; Γιατί οι κυβερνήτες ήταν κακοί; Και ποιος μας εγγυάται ότι θα έρθουν καλοί κυβερνήτες, όταν διώξουμε τους κακούς; Για τη μοναδική εγγύηση, για την ανατροπή της αστικής τάξης και το πέρασμα της εξουσίας στην εργατική τάξη δε λέει κουβέντα η «πολιτική δήλωση των οργανώσεων της αριστεράς». Γιατί οι οργανώσεις της «αριστεράς» ούτε καν θέλουν να θυμούνται την ταξική πάλη, γιατί αυτές οι οργανώσεις προτιμούν το αστικό κράτος από το προλεταριακό, απλά το θέλουν νοικοκυρεμένο, τίμιο και στην υπηρεσία του λαού!!!
Το πιο ωραίο είναι η «αναδιανομή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου» και μάλιστα «εδώ και τώρα» (για να μη διακοπεί το φαγοπότι). Εκείνο που ξεχνάνε είναι ότι για να διανεμηθεί κάτι πρέπει πρώτα να παραχθεί και η Ελλάδα έχει φτάσει να μην παράγει τίποτα. Από την άλλη μεριά, όταν κοπούν τα δάνεια, δε θα υπάρχει κανένας πλούτος για να «διανεμηθεί».
4 και 5). Εδώ καλούν «λαό» και εργαζόμενους σε ΔΕΗ και εφορίες σε εξέγερση, γιατί, φυσικά, η έμπρακτη «ανυπακοή» στους νόμους είναι εξεγερτική πράξη. Μα, όταν καλείς σε εξέγερση, χωρίς να έχεις μετρήσει τις δυνάμεις σου και τις δυνάμεις του αντίπαλου, με ένα κίνημα ανύπαρκτο και χιλιοδιασπασμένο, τότε ή είσαι εντελώς ανεύθυνος και ζητάς απλώς τη δημιουργία χάους και ακυβερνησίας (η τελευταία είναι έκφραση της Αλέκας), από την οποία θα επωφεληθούν κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι, ή (στη χειρότερη περίπτωση) είσαι κι εσύ ενεργούμενο των κύκλων αυτών.
5) Το όλο έργο επιστέφεται με το «πανίσχυρο κίνημα» που θα ανατρέψει (ησυχάστε, αστοί, δεν αφορά την τάξη σας) «τη σημερινή κατάσταση». Ούτε καν λένε πως το «πανίσχυρο» έχει στόχο την εξουσία («παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο»).
Αγαπητοί κύριοι, το μόνο που μπορεί να προέλθει από τη δημιουργία του χάους και της χρεοκοπίας που με τόση λύσσα επιδιώκετε είναι μια χούντα, δεξιά ή αριστερή. Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε.