Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Παιδεία – Μεσοπρόθεσμο: Πάμε στοίχημα;

Και πάλι η παιδεία θα ζήσει «μεγάλες» μέρες… Και πάλι η παιδεία τίθεται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, λες και είναι δημόσια ακίνητη περιουσία και πρέπει να ξεπουληθεί. Και πάλι η παιδεία είναι μια χάντρα στο κομπολόι, αυτή τη φορά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος..
Αλλαγές προωθούνται άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς ουσιαστικό διάλογο. Αλλαγές που έχουν να κάνουν τόσο με τα Πανεπιστήμια όσο και με τα Λύκεια της χώρας.
Αλλαγές που θέλουν...να κάνουν τα Πανεπιστήμια «κολλέγια» 3ετούς φοίτησης.
Ξεχνάνε άραγε κάποιοι ότι στα σχολεία μας πηγαίνουν τα παιδιά μας; Ξεχνάνε άραγε κάποιοι ότι κάποια θέματα δεν είναι δείκτες μίκρο ή μάκρο οικονομίας αλλά έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ψυχές; Με παιδιά που έχουν όνειρα; Με γονείς που δαπανούν το λιγοστό εισόδημα τους στα φροντιστήρια;
Ο σκοπός δεν είναι η «εξυγίανση» του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά η εξολόθρευση του.
Γιατί τι τάχα ζητάει ο ελληνικός λαός; Απλά «δημόσια δωρεάν παιδεία», από αυτές όμως τις τρεις λέξεις δεν θα μείνει καμία…
Για την όποια «εξυγίανση» του εκπαιδευτικού συστήματος απαιτείται εξαντλητικός διάλογος με τη συμμετοχή μαθητικών συμβουλίων, εκπαιδευτικών, πανεπιστημιακών αλλά και συλλόγων γονέων.
«Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία»: επίκαιρο όσο ποτέ. Και πάλι σήμερα το «ψωμί» το αναζητάμε, την «παιδεία» την αναζητάμε, για την «ελευθερία» αγωνιζόμαστε.
Πάρτε πίσω τις αλλαγές. Ζητάμε διάλογο για το μέλλον των παιδιών μας. Ζητάμε δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: