Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ: ΟΜΟΦΩΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΑΜΠΙΓΚ

Μπορεί το ελεύθερο κάμπιγκ να απαγορεύεται με βάση τους παράλογους και απαράδεκτους νόμους που κάποιο διάστημα ψήφισαν οι "εθνοπατέρες" αλλά φαίνεται ότι οι καιροί αλλάζουν και αλλάζουν και οι πολιτικές των τοπικών δήμων.
Η αρχή έγινε στη Λέσβο όπου χτες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υιοθετήσει ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο ζητείται να καταργηθούν οι απαράδεκτοι νόμοι.
Η δημοτική παράταξη που έφερε το ψήφισμα στο συμβούλιο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η Δημοτική Παράταξη «Αλλαγή Πορείας» χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση του χθεσινοβραδινού Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, παρά τις αδικαιολόγητες αντιδράσεις του Δημάρχου Λέσβου, που αφορά στην υιοθέτηση ψηφίσματος που καταθέσαμε σχετικά με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την ελεύθερη κατασκήνωση. Εδώ και χιλιετίες η διαβίωση στη φύση είναι μια πραγματικότητα για τον άνθρωπο.
Η επιλογή της παραμονής σε ελεύθερους, ανοιχτούς δημόσιους χώρους αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός καθεμιάς από εμάς, το οποίο πρέπει να διαφυλαχτεί.

Όπως φαίνεται και από το αίτημα των κατοίκων και συλλόγων του Μεσότοπου, οι κάτοικοι είναι αντίθετοι στην εκδίωξη των κατασκηνωτών.
Οι κάτοικοι του νησιού μας αναγνωρίζουν ότι χρόνια τώρα οι ελεύθεροι κατασκηνωτές συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τις υπόλοιπες μορφές τουρισμού, καθώς συμμετέχουν στην οικονομική τόνωση των τοπικών κοινωνιών ιδιαίτερα σε δυσπρόσιτα χωριά και οικισμούς.

Ψήφισμα
«Με το παρόν ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου εκφράζει την θέση του για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην ελεύθερη κατασκήνωση, συγκεκριμένα την κατάργηση των παράλογων διατάξεων των Ν. 392/76 και Ν.2160/93, που απαγορεύουν την ελεύθερη κατασκήνωση, και ζητά από την κυβέρνηση την υιοθέτηση ενός νέου κώδικα ελεύθερης κατασκήνωσης που να σέβεται το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο»

Μυτιλήνη 28.07.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: