Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

VIDEO: 10.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


Συγκέντρωση οδηγών ταξί στη Βουλή by News247
Χιλιάδες οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τα αιτήματά τους. Οργή κατά Ραγκούση. Άρχισε η συζήτηση στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ....
Πάνω από 10.000 οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, εξηγεί στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική, που ακολουθεί στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Η συνεδρίαση του ΚΤΕ βρίσκεται σε εξέλιξη. Λίγο μετά τις 17:30 αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μπήκε στη Βουλή για να παραδώσει ψήφισμα στον Γιάννη Ραγκούση.

Επίσης παραδόθηκε ψήφισμα σε όλα τα κόμματα με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλο να δηλώνει ότι "ο αγώνας συνεχίζεται και θέλει υπομονή".

Ο κ. Λυμπερόπουλος υποστήριξε ότι υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην κυβέρνηση, τα οποία δεν κατονόμασε, υποστηρίζουν τον αγώνα τους.

Οι ιδιοκτήτες δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν την απελευθέρωση και τονίζουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν λάβουν έγγραφες εγγυήσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στις 4 το μεσημέρι της Τρίτης αυτοκινητιστές από όλη τη χώρα, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ και κατευθύνθηκαν (χωρίς τα οχήματά τους αυτή τη φορά) στη Βουλή.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί, ενώ ο όγκος της πορείας είναι πράγματι εντυπωσιακός, με τους οδηγούς ταξί να είναι οργισμένοι και να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα.

Διάλογο ζητά η κυβέρνηση

Σε ανοιχτό διάλογο και ενδελεχή διαβούλευση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους με συγκεκριμένα κριτήρια και χωρίς προκαταλήψεις, καλεί η κυβέρνηση τους ιδιοκτήτες ταξί, όπως υπογράμμισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

"Η θέση μας είναι σαφής και έχει εκφραστεί κατ' επανάληψη", τόνισε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash. "Οι ιδιοκτήτες των ταξί θα πρέπει να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση. Θα κατατεθούν προτάσεις και από τον αρμόδιο υπουργό, με συγκεκριμένα κριτήρια για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί και θα γίνει ανοιχτή και ενδελεχής διαβούλευση".

Στο στόχαστρο ο Γ. Ραγκούσης

Πάντως, ο κ. Ραγκούσης επιμένει στις θέσεις του, χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών αυτοκινητιστών και τους διαμηνύει να περιμένουν τις δικές του προτάσεις, πάνω στις οποίες θα αρχίσει ο διάλογος, όχι για το αν θα ανοίξει το επάγγελμα, ή μη, αλλά για το πώς θα εφαρμοστεί ό,τι είναι να εφαρμοσθεί.

Πάντως οι αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες, και πολλοί βουλευτές ασκούν κριτική στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο υπουργός Υποδομών. Μάλιστα ο βουλευτής Λ. Γρηγοράκος ζήτησε την παραίτηση του Γ. Ραγκούση.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: