Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

VIDEO:ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ - ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΜΑΤ


Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά ανάμεσα σε... by fon1972
Συγκέντρωση έξω από την ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούν από τα ξημερώματα της Πέμπτης .....
δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί, χωρίς τα αυτοκίνητά τους.

Από τη συγκέντρωση δεν εμποδίζεται η διέλευση των τουριστικών λεωφορείων και των επιβατών από και προς τα κρουαζιερόπλοια, ενώ στο σημείο που βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν παραταχθεί και αστυνομικές δυνάμεις.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αυτοκινητιστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα από ιδιοκτήτες ταξί θέλησαν να εμποδίσουν την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι. Η αστυνομία επενέβη και τους απώθησε από την πύλη 12 στα γύρω στενά, χωρίς να γίνει χρήση δακρυγόνων. Εκεί οι αυτοκινητιστές έχουν ρίξει στους δρόμους λάδια, χώματα και σακούλες με σκουπίδια, δημιουργώντας ένα είδος οδοφράγματος.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί σκοπεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Πειραιά.

Το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προσεγγίσει από το πρωί πέντε κρουαζιερόπλοια με περίπου 5.000 επιβάτες αλλά μέχρι στιγμής δεν εμποδίζεται η είσοδος και έξοδος των τουριστών από το λιμάνι.

Οι ιδιοκτήτες ταξί με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, ζητούν να συναντηθούν άμεσα μαζί του για να συζητήσουν το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αναλυτικό σχέδιο του κ.Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί θα παρουσιαστεί αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στο θέμα, αλλά είναι και διατεθειμένη να κάνει "διάλογο χωρίς προκαταλήψεις".

Στην επιστολή της προς τον υπουργό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) ερμηνεύει την αναφορά του κ. Παπανδρέου για διάλογο "χωρίς προκαταλήψεις" ως μήνυμα προς το υπουργείο.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: