Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Θεωρώ εκτός από προκλητική και αποτυχημένη την εμφάνιση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην επιτροπή θεσμών της Βουλής. Αποτυχημένη διότι ο αρχηγός του σώματος επιχείρησε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη αναφερόμενος σε ακροδεξιούς θύλακες που συνεργάζονται με τον αναρχικό χώρο.
Δε ξέρω πως μπορεί να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του Οικονόμου αλλά είναι σαφές ότι πρέπει να το κάνει.
Από την άλλη, ο ισχυρισμός του ότι οι διαδηλωτές έριξαν είκοσι τόνους πέτρες στο Σύνταγμα είναι για πλάκα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δυνάμεις του έριξαν τόνους χημικά, έστειλαν στα Νοσοκομεία δεκάδες πολίτες, κατέστησαν ανάπηρους. Ας σταματήσει να εκτείθεται τόσο πολύ ο αρχηγός.
Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του...
"Παρατηρείται πολύ μεγάλη και ανησυχητική κλιμάκωση. Δημιουργείται και μια φασίζουσα ακροδεξιάς προέλευσης βία. Δεν έχει ακόμα λάβει τις διαστάσεις αυτής των αναρχικών. Δρα σε συγκεκριμένους χώρους όπου υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί είδαμε όμως και μια περίεργη σύμπλευση, ακροδεξιοί και αναρχικοί να ανέχονται η μια την άλλη και να βάλουν κατά αστυνομικών"
"Παρατηρούμε ότι οι κλασικές βόμβες μολότοφ τείνουν να καθιερωθούν στην ελληνική κοινωνία ως παιδικό άθλημα. Παρατηρούμε ότι η κλασική μολότοφ από εμπρηστική γίνεται εκρηκτική χρησιμοποιώντας βεγγαλικά με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Μέσα βάζουν και ρινίσματα σιδήρου ή παχύρευστα υγρά για να καθίσουν στις στολές αστυνομικών και να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά"

Τόνισε τέλος ότι πολλοί από τους διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους με βαριοπούλες και προμηθεύονται αντισφυξιογόνες μάσκες , αμπούλες με χρώματα, καυστικά οξέα που προκαλούν εγκαύματα, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ακόμα και τόξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: