Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το "μαχαίρι" στα επιδόματα. Δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται κατά περίπτωση. Από 1η Ιουλίου η εφαρμογή...Μισό θα μείνει το κίνητρο απόδοσης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, ενώ "μαχαίρι" μπαίνει και στα υπόλοιπα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση" από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημ.Ρέππα και Οικονομικών Ευάγγ.Βενιζέλο.

Αναλυτικά όπως προβλέπεται στην τροπολογία μειώνονται:

50% το ποσό για το κίνητρο απόδοσης των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, των ΟΤΑ και των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου το οποίο κυμαίνεται σήμερα από 57 έως 100 ευρώ
30% το ποσό για το κίνητρο απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων, του επιστημονικού προσωπικού της ειδικής νομικής υπηρεσίας, της ειδικής νομικής υπηρεσίας των ευρωπαϊκών κοινοτήτων καθώς και των υπαλλήλων των κλάδων των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό ανέρχεται σήμερα σε 208 ευρώ.
25% το ποσό για το ειδικό ερευνητικό επίδομα των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων των Ερευνητικών Κέντρων και Ανεξάρτητων Ερευνητικών Ινστιτούτων που κυμαίνεται από 140 ευρώ έως 388 ευρώ.
20% το ποσό για το ερευνητικό επίδομα των μελών ΔΕΠ που κυμαίνεται από 316 ευρώ έως 426 ευρώ. Επίσης κατά το ίδιο ποσοστό μειώνεται το ερευνητικό επίδομα του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ που κυμαίνεται από 136 ευρώ έως 385 ευρώ, του επιδόματος για την ταχύτερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων Επιστημονικού Ερευνητικού Προσωπικού ΚΕΠΕ και του ειδικού ερευνητικού επιδόματος Συμβούλων και Παρέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που κυμαίνεται από 172 έως 394 ευρώ.
20% το ποσό για το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ που κυμαίνεται από 355 ευρώ έως 450 ευρώ, του επιδόματος του αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος των Αρχιερέων της Εκκλησίας που σήμερα ανέρχεται στα 274 ευρώ, του επιδόματος ειδικής απασχόλησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που κυμαίνεται από 179 ευρώ έως 464 ευρώ, του ειδικού επιδόματος Ναυτικής Εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού που κυμαίνεται από 125 ευρώ έως 364 ευρώ, του ειδικού ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού προσωπικού των ΑΣΕ που κυμαίνεται από 180 ευρώ έως 370 ευρώ, του ερευνητικού επιδόματος των μελών ΕΕΔΙΠ των ΑΣΕΙ που κυμαίνεται από 80 έως 110 ευρώ, του ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού προσωπικού των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών που κυμαίνεται από 125 ευρώ ως 364, του ερευνητικού επιδόματος του επιστημονικού προσωπικού των Ινστιτούτων Εκπαιδευτικής Πολιτικής που κυμαίνεται από 258 ευρώ 328 ευρώ, του ειδικού επιδόματος του ειδικού και εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ που κυμαίνεται από 118 ευρώ ως 153 ευρώ.
15% το ποσό για το επίδομα δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της πάγιας αποζημίωσης των Ιατροδικαστών που ανέρχεται στα 500 ευρώ, του ειδικού μουσικού επιδόματος του μονίμου καλλιτεχνικού προσωπικού της ΚΟΑ, ΚΟΘ, ΕΛΣ που σήμερα είναι 647 ευρώ και του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που σήμερα είναι 426 ευρώ.
10% τα ποσά που χορηγούνται έως ειδική πρόσθετη αμοιβή ή ως επίδομα παραγωγικότητας στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών που κατά μέσο όρο είναι 700 ευρώ
30% τα ποσά που προβλέπονται ως κίνητρο ή πριμ παραγωγικότητας από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που καταβάλλονται στο προσωπικό με σχέση εργασίας του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κόψε από δω Κόψε από κει Ευάγγελε μετά μην αναρωτιεσε γιατί δεν εισπρατεις ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές κλπ κλπ αλλά μεγαλοπρεπείς μουτζες!!!!
Αα και να μην το ξεχάσω τώρα που τα κανόνια θα μεταταπούν σε ομοβροντίες στις τράπεζες να χεις κανά ψιλό κάτω από το στρώμα σου να τις ξανασώσεις για πολλοστή φορά

Ανώνυμος είπε...

για τον παραπανο συντακτη μαλλον ειναι απαραιτητα τα επιδοματα που ενυσχυουν τη μισθωδοσια των δημ. υπαλληλων,που απο μονη της ειναι αυξημενη σε σχεση με τον ιδιωτικο τομεα περιπου 30 τις εκατο,εαν γινει αναγωγη κατα ωρα εργασιας(μισθως,εισφορες,εφ απαξ). Χωρις να προσμετρηθει η αξια της μονιμοτητας,που δινει προβαδισμα και πλεονεκτηματα οπως θεση στην κοινωνικη διαβαθμηση, ευκολο δανεισμο και προνομιακα επιτοκια ,ψυχικη υγεια,ελευθερο χρονο κ.α.Και αυτα τη ωρα που για καθε εναν Δ.Υ. υπαρχει ενας ανεργος,το πρωτογενες ελειμα του κρατους ειναι περιπου οσο η μισθωδοσια των Δ.Υ.
Υ.Γ. να σκεφτει κανεις πως χρειαστηκε τετοιος"κακος χαμος" ωστε να μην ζητουμαι νεες προσληψεις στο δημοσιο,τι θα χρειαστει για να δεχτουμαι ισοσκελισμο των αποδοχων τους με τον ιδιωτικο τομεα αλλα και σε σχεση με την αποδοση τους. μεταταξεις? απολυσεις?