Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΥΝΑΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙ

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φ. Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της οικονομικής πολιτικής και την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας των αδύναμων στρωμάτων, στην παρουσία του στη Γιορτή της Δημοκρατίας και κατέθεσε την θέση του κόμματος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.
Πιο συγκεκριμένα ο Φ. Κουβέλης είπε:

Πρωτοβουλίες για ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας των αδύναμων στρωμάτων
Με βάση τα επίσημα στοιχεία το 25% του λαού είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και η επίσημη ανεργία έχει φτάσει στο 16,2%. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία ενός προστατευτικού πλαισίου των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η διάσπαση του κοινωνικού ιστού. Έχουμε πολλά στρώματα της κοινωνίας που περιθωριοποιούνται, η μεσαία τάξη συρρικνώνεται. Η οποιαδήποτε προσπάθεια αντιμετώπισης των στοιχείων της κρίσης, δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα αν η κοινωνία δεν παραμείνει όρθια. Σε αυτή την κατεύθυνση η Δημοκρατική Αριστερά διατυπώνει αναλυτικές προτάσεις για ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες.


Για την παρουσία του στη γιορτή για την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Η πτώση της δικτατορίας δεν συμψηφίζεται με την υπάρχουσα δύσκολη κατάσταση που αφορά στην κοινωνία και την οικονομία. Για αυτό το λόγο θεώρησα υποχρέωσή μου να πάω στη γιορτή της δημοκρατίας . Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να αφορά στην ουσία των διαφορών που έχει κάποιος στην πολιτική. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να τελειώνει στην επικοινωνιακή λογική. Ο τόπος έχει ανάγκη από υπεύθυνη πολιτική. Εννοώ την επί της ουσίας πολιτική αντιπαράθεση και όχι έχει εκείνη που αναλώνεται στις εντυπώσεις.

Για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί και τη στάση της κυβέρνησης
Φταίει η κυβέρνηση, διότι ναι μεν πρέπει να υπάρξει άνοιγμα των επαγγελμάτων, αλλά με προϋποθέσεις και όρους που δεν θα οδηγούν στην απορρύθμιση των επαγγελμάτων, όπως αυτό του ταξί. Πρέπει να ακολουθηθούν πληθυσμιακές αναλογίες και προϋποθέσεις που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη. Η κυβέρνηση είχε μια αντιφατική πολιτική, μια απαράδεκτη πολιτική η οποία μαρτυρά και την έλλειψη συνοχής στο εσωτερικό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: