Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΕΝΩ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Καταστρατηγούνται στην πράξη οι νομοθετικές ρυθμίσεις για περικοπές δαπανών και για μειώσεις σε μισθούς. Αποκαλύφτηκαν αυξήσεις σε μισθούς διευθυντών του ΟΣΕ της τάξεως του 25%. Η ΔΕΗ χορηγεί δάνεια με 1%, ενώ η νέα γενιά εξακολουθεί να εισπράττει χρυσά επιδόματα. Το ποσό των 45.965 ευρω διέθεσε η ΕΥΔΑΠ στον σύλλογο συνταξιούχων της με απόφαση της 24ης Νοεμβρίου 2010....
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Έθνος", κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας αποκρύπτει την εικόνα που έχει για το εάν και κατά πόσο εφαρμόζονται από όλους οι περικοπές σε μισθούς και δαπάνες.
Η σπατάλη ανεξέλεγτων λογαριασμών διαφόρων «κωδικών» ανά υπουργείο συνεχίζεται και θεωρείται εν ολίγοις «πηγάδι χωρίς πάτο» χωρίς ακόμη απάντηση.

Την ώρα που στην κυβέρνηση ψάχνουν να καταγράψουν την αδικαιολόγητη ροή δαπανών, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουν σημάνει συναγερμό.

Στον καταχρεωμένο ΟΣΕ η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει ένα νέο επίδομα "θέσης διοίκησης" για όλους τους προϊσταμένους και τα υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη του ομίλου. Η αύξηση φτάνει ως και 25% του μηνιαίου μισθού.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο κατάλογος των αυξήσεων που περιλαμβάνεται στο άρθρο 9 της σύμβασης έχει ως εξής:

Προιστάμενος διεύθυνσης ως 25%

Προιστάμενος Υπηρεσίας ως 20%

Προιστάμενος Τμήματος ως 15%

Προιστάμενος Τομέα ως 10%

Προιστάμενος Ομάδας ως 3%

Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 23 Μαρτίου, μετά δηλαδή την οριζόντια μείωση μισθών των εργαζομένων κατά 20% και την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.

Το φαγοπότι ωστόσο συνεχίζεται και σε άλλες ΔΕΚΟ και δημόσιες υπηρεσίας. Με τα αντίτυπα των αποφάσεων που δημοσιεύει το Έθνος αποκαλύπτεται ότι:

Το ποσό των 45.965 ευρω διέθεσε η ΕΥΔΑΠ στον σύλλογο συνταξιούχων της με απόφαση της 24ης Νοεμβρίου 2010. Το ποσό δίνεται για εκδήλωση για το σχολικό έτος 2009 -10.

Εξεταστικό επίδομα – συνολικού ποσού 50.000 ευρώ περίπου - που δόθηκε για τη συμμετοχή των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών συνεχίζει να δίνεται. Πρόκειται για επίδομα που έπαιρναν όλοι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Παιδείας και χωρίς να εμπλέκονται στις εξετάσεις.

Περίπου 245.000 ευρώ δίνεται από την Επιτροπή Χορήγησης Εντόκων Δανείων της ΕΥΔΑΠ στους εργαζόμενους. Τα επιτόκια είναι τρεις φορές χαμηλότερα από της αγοράς.

Χαμηλότοκα δάνεια δίνονται με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ σε όλο το προσωπικό εφαρμόζοντας στην ουσία μια επιδοματική πολιτική σε εποχή που θεωρείται ότι καταργούνται τα επιδόματα και οι φοροαπαλλαγές. Τα δάνεια είναι με επιτόκιο 1%
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: