Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

Δυναμικά στο προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική παρέμβαση και τις συγκεντρώσεις που οργανώνει πανελλαδικά, αρχής γενομένης χθες στην Αθήνα, στο κατάμεστο γήπεδο του Σπόρτινγκ. Είναι ευθύνη μας να ....
παντρέψουμε την οργή και την απογοήτευση των πολιτών με τους πολιτικούς στόχους και τις διεκδικήσεις της αριστεράς, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίος ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με την αριστερά, τη ριζοσπαστική οικολογία και δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ. Προσδιόρισε μάλιστα το αναγκαίο πολιτικό εναλλακτικό σχέδιο σε τέσσερις στόχους:
Απεμπλοκή από το Μνημόνιο,
αναδιανομή του εισοδήματος με φορολόγηση του πλούτου,
έλεγχος - επαναδιαπραγμάτευση - διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους και
κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ειδικά για την τελευταία πρόταση, είπε ότι πριν από ένα χρόνο «ίσως ακουγόταν ακραία. Σήμερα, όμως, όλη η Ευρώπη κουβαλάει τις χρεοκοπημένες τράπεζες στην πλάτη. Και το ίδιο συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου οι τράπεζες κατορθώνουν να είναι πάντα ο αδύναμος κρίκος, αλλά ταυτόχρονα να βουλιάζουν στα κέρδη».
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ., στα «κυρίαρχα ΜΜΕ» και στους «πρόθυμους» να συναινέσουν με την πολιτική που εφαρμόζεται. Και μίλησε για το «φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ» που επινοήθηκε, όπως είπε, για να αποκρυφτεί η «ωμή πραγματικότητα» από τις συνέπειες του Μνημονίου.

Περιέγραψε δε ότι μια κυβέρνηση ενότητας «μπορεί να προκύψει μονάχα αν βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας και σχηματιστεί ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων, μια πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία».

enet.gr avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: