Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ
Με ένταση διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας αφού ως γνωστόν ήδη έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο και αυτό δικαιολογείται και είναι αναμενόμενο ως ένα βαθμό.
Η πλευρά της μείζονος μειοψηφίας δια του επικεφαλής της Ν. Γκαβαρδίνα έθεσε θέμα για ακόμα μια φορά την καταγγελία ενός δημότη που εδώ και μήνες επιμένει ότι το έργο της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης έχει "γκρίζες" ζώνες και ότι πρέπει να ελεγχθεί από την υπερκείμενη αρχή.
Ο κ. Γκαβαρδίνας είπε με την σειρά του ότι θα προωθήσει το θέμα αυτό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να ελέγξει το όλο ζήτημα.
Ως κεντρικό θέμα της υπόθεσης αυτής είναι αν κατασκευάστηκαν..
...τα χιλιόμετρα του δικτύου που περιλαμβάνονται στην μελέτη και ο καταγγέλλων επιμένει οτι δεν κατασκευάστηκαν τα 32.800 μέτρα αλλά πολύ λιγότερα και επισυνάπτει αναλυτική επιμέτρηση που ωστόσο, δεν υπογράφεται από κάποιον μηχανικό ή άλλον ειδικό.
Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου τόνισε ότι αύριο το πρωί θα επισκεφθεί το γραφείο του εισαγγελέα και θα ζητήσει να εφαρμοστούν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να γίνει άμεσα η μέτρηση της έκτασης του δικτύου και να δοθεί μια οριστική απάντηση στην όλη υπόθεση.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Κ. Ναλμπάντης με την σειρά του τόνισε ότι ο συγκεκριμένος δημότης εδώ και μήνες υποστηρίζει διάφορα πράγματα που στο τέλος καταρρίπτονται από τις επίσημες αρχές και ανέφερε ως παράδειγμα την ποιότητα του νερού που είναι εντός των προδιαγραφών που ορίζει ο νόμος. Έκλεισε λέγοντας ότι και αυτή η καταγγελία θα καταρριφθεί από τα πράγματα.
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Τζίλας που είναι και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας επανέφερε το θέμα της λειτουργίας του δικτύου που όπως είπε πάσχει στην λειτουργία των βαλβίδων και επίσης υποστήριξε και αυτός με την σειρά του ότι κατασκευάστηκε μικρότερης έκτασης δίκτυο.
Τέλος, ο Γ. Πάντος, σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας είπε ότι η παράταξή του κάνει το αυτονόητο, προωθεί μια καταγγελία στην Περιφέρεια ως οφείλει αφού σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρούνταν ότι συγκαλύπτει το θέμα.
Από την πλευρά του αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας Δ. Παράσχος επανέλαβε τον χαρακτηρισμό που και στο παρελθόν χρησιμοποίησε, κάνοντας λόγο ότι το έργο της αποχέτευσης είναι αμαρτωλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: