Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Το ΠΑΣΟΚ έχρισε σε δυο από τους τρεις μεγάλους της χώρας τους υποψήφιους που του πρότεινε η Δημοκρατική Αριστερά. Στην Αθήνα τον ως πριν λίγες μέρες συνήγορο του Πολίτη, κ. Καμίνη και στην Θεσσαλονίκη τον Γ. Μπουτάρη.
Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ ασφαλώς προοιονίζεται μια αλλαγή στρατηγικής που στοχεύει στην εξεύρεση πολιτικών συμμάχων που θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Η εξέλιξη αυτή ασφαλώς δικαιώνει την...
εμμονή της Δ.Α και του προέδρου της ειδικότερα Φ. Κουβέλη η οποία όμως αφορά στην δημιουργία σχημάτων στην αυτοδιοίκηση που θα δουλέψουν πάνω σε μια συγκεκριμένη πολιτική μακρυά από καπελώματα και χειραγωγήσεις.
Ωστόσο, και αυτό είναι το ζητούμενο εφεξής, είναι αναμενόμενο ότι ο μεγάλος παίχτης που είναι το ΠΑΣΟΚ να έχει και τις περισσότερες προϋποθέσεις να ορίσει και την πολιτική ατζέντα. Χρέος όλων μας, όσοι ανήκουμε και στηρίζουμε το νέο εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να αντέξουμε στον διακριτό ρόλο μας και να μην αφεθούμε να μας πάρει το ποτάμι. Δεν το αξίζει η ανανεωτική αριστερά...

Χ. Μόχλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: