Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΔΙΕΞΟΔΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η απόφαση του ΚΚΕ να συγκροτήσει δημοτικά ψηφοδέλτια και διεκδικήσει με την επωνυμία “Λαϊκή Συσπείρωση” την ψήφο των πολιτών στις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου είναι, κατά την άποψή μου, αδιέξοδη για τον εξής πολιτικό λόγο: Δεν καθίσταται δυνατή η συσπείρωση των ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων που για διαφόρους λόγους θέλουν να βρεθούν απέναντι από τις εκπροσωπήσεις στην αυτοδιοίκηση των καθεστωτικών πολιτικών δυνάμεων αλλά για άλλους λόγους δεν θέλουν να ταυτιστούν ή να συμπορευτούν με την πολιτική του ΚΚΕ.
Εξ αντικειμένου λοιπόν η προσπάθεια..
...του ΚΚΕ περιχαρακώνει και καθιστά το εγχείρημα με πεπερασμένο αποτέλεσμα. Συνεπώς, ουδεμία έκπληξη αναμένεται την επόμενη μέρα των εκλογών ει μη μόνο κάποιες θριαμβολογίες εκ μέρους της Κ.Ε του κόμματος αν ανέβουν κατά τι τα ποσοστά του.
Στην Βέροια αλλά και στην Αλεξάνδρεια το ΚΚΕ αποφάσισε να συμμετάσχει στις εκλογές με δικά του ψηφοδέλτια και κάνει δεκτούς ως υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους άτομα που εν πολλοίς ασπάζονται την πολιτική του κεντρικά. Ουσιαστικά δεν δίνει την δυνατότητα σε πολίτες ανένταχτους που δεν υιοθετούν την πολιτική του ούτε στο σύνολό της ούτε και στο μεγαλύτερο ποσοστό της αλλά που θα μπορούσαν να συμπορευτούν σε μια αυτοδιοικητική μάχη σε μια μίνιμουμ προγραμματική συμφωνία. Δηλαδή, να συμφωνήσουν από πριν σε δυο τρεις κεντρικούς στόχους και να αγωνιστούν από κοινού να τις κάνουν πράξη για τον τόπο τους.
Η εμμονή του ΚΚΕ σε σχήματα απόλυτα ελεγχόμενα είναι σαφές ότι οδηγεί σε κατακερματισμό των δυνάμεων που θέλουν να λένε ότι βρίσκονται απέναντι στο σύστημα και εν τέλει παίζουν το παιχνίδι του μη δίνοντας τη δυνατότητα να ανατείλει κάτι νέο για τον απλό λόγο ότι δεν θα μπορεί να το ελέγχει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ ΧΑΡΗ !
ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ?