Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

-Ενώ ακόμα είναι απλήρωτοι αγρότες για την παραγωγή του 2009 αυτοί συσκέπτονται για το 2011!!!
-Φέτος θα πληρώσουν 20λ/κιλό ενώ τα έξοδα είναι 25λ/κιλό
-Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας κατάπιαν την γλώσσα τους και η πάλαι ποτέ λαλίστατη ΝΕ Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ έχει εξαφανιστεί


Για ακόμα μια χρονιά οι παραγωγοί συμπήρηνων ροδακίνων θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά αφού οι βιομήχανοι προσανατολίζονται να πληρώσουν 20 λεπτά το κιλό για τις καλές κατ΄ αυτούς ποσότητες και ως 12 λεπτά το κιλό για τις ποσότητες που προορίζονται για χυμό.
Να σημειωθεί ότι οι αγρότες ζητούσαν 35 λεπτά το κιλό και έλεγαν ότι τα έξοδα παραγωγής ανέρχονται σε 25-27 λεπτά το κιλό δεδεμένου της σημαντικής ανόδου όλων των γεωργικών εφοδίων.
Η παρούσα κυβέρνηση ουσιαστικά...
...προσπάθησε να διαχειριστεί την όλη κατάσταση μη αλλάζοντας τίποτα από αυτά τα δεδομένα που βρήκε με αποτέλεσμα οι αγρότες, για ακόμα μια φορά, να υποστούν την κοροϊδία των πολιτικών που τους έταζαν λαγούς με πετραχήλια όντας στην αντιπολίτευση.

Στο υπουργείο Γεωργίας έγιναν αρκετές συσκέψεις και την περασμένη εβδομάδα ακόμη μια την οποία συγκάλεσε ο υφυπουργός Καρχιμάκης. Παρόντες οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών VENUS, ΑΛΜΕΕ, ΚΡΟΝΟΣ, ΠΑΥΛΙΔΗΣ και ο Βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Τάσος Σιδηρόπουλος. Είπαν να συζητήσουν από τώρα την πολιτική που θα εφαρμόσει το κράτος για την επόμενη χρονιά. Οι βιομήχανοι δεσμεύτηκαν ότι θα πληρώσουν ως και 22 λεπτά το κιλό αν οι συνθήκες της αγοράς το επτρέψουν.
Είναι προφανές ότι το επικοινωνιακό παιχνίδι από τώρα άρχισε και έχει ως σκοπό τον έλεγχο των αγροτών που είναι σε αναμένα κάρβουνα και αν αποφασίσουν να ξυπνήσουν τότε θα χαθεί ο έλεγχος.
Το κράτος αδυνατεί να παρέμβει στην διαμόρφωση της τιμής με ευθύ και απροκάλυπτο τρόπο. Απαγορεύεται. Όμως μπορεί να ελέγξει αν οι βιομήχανοι πληρώνουν τους αγρότες, αν προχωρούν σε απομειώσεις κιλών αυθαίρετα, αν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και τις βοήθειες που αυτό διαχρονικά τους δίνει είτε με δάνεια είτε με εντάξεις σε διάφορους νόμους και επιδοτήσεις.
Το κράτος μπορεί να συμβάλλει στην διαμόρφωση της τιμής με άλλους τρόπους και ατό το γνωρίζουμε όλοι μας. Επίσης μπορεί να ρίξει τις τιμές των εφοδίων που αυξάνονται ανεξέλεγκτα ώστε να δώσει περιθώρια κέρδους στον αγρότη.
Όμως, ο Καρχιμάκης και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου περί άλλων τυρβάζουν. Κλείνουν έναν χρόνο στις θέσεις τους και δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν τις αυξήσεις στα εφόδια για παράδειγμα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν όταν το εισόδημα του αγρότη υποχωρεί κι άλλο ενώ αυτοί προεκλογικά δεσμεύονταν ότι θα το διασφαλίσουν. Μπαρούφες και λόγια μεγάλα ως συνήθως.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

που ειναι οι βουλευτές οαιο; Μάλλον μόνο ο Χαλκίδης τα κατάφερνε σε κάτι τέτοια αφού και στους μεν, αγρότες, έδινε αλλά και στους δε, βιομήχανους και κυβέρνηση, δεν έκανε ζημία και αφηνε και τις 2 πλευρές ικανοποιημένες μα πανω από ολα τους αγρότες πληρωμένους.

Ανώνυμος είπε...

Το Τανάσάκι, το Τανάσάκι.

Ανώνυμος είπε...

Το Τανασάκι ντεν μπορεί τώρα, τρώει πίτα γύρο με απ`όλα.