Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΙΔΗΣΗ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΔΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ζήτημα 1ο: Συγκρότηση Προεδρείου Συλλόγου
Η είδηση συνταρακτική!!! Το Δ.Σ. του συλλόγου μας συγκροτήθηκε, όπως μας πληροφορούν με ηλεκτρονικό μήνυμα, επιτέλους, σε σώμα. Τους χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος μετά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. για να καταφέρουν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να συμφωνήσουν στο αυτονόητο. Την ανάγκη σεβασμού της ψήφου των συναδέλφων και της λειτουργίας του συλλόγου. Συγχαρητήρια!!!
Τι κι αν σε αυτό..
χρόνο δεχόμαστε την πιο άγρια και ανάλγητη επίθεση σε εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα από τους σοσια-ληστές του ΠΑΣΟΚ και τους τροϊκανούς. Τι κι αν όλοι μας κοιταζόμασταν αποσβολωμένοι και αναρωτιόμασταν: Πού είναι ο σύλλογός μας; Τι κάνουν οι εκλεγμένοι μας; Οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ απέδειξαν ότι δεν ιδρώνει το αυτί τους για αυτά, αλλά προτεραιότητά τους είναι το μικροπαραταξιακό συμφέρον και το ποιος θα καταλάβει το τεράστιο!!! αξίωμα του προέδρου. Ας τους καμαρώσουμε κι ας αναλογιστούμε και τις δικές μας ευθύνες γιατί εμείς τους επιτρέψαμε, με τη δική μας τη ψήφο, να παίζουν αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Και για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι η ευθύνη για αυτή την εξευτελιστική κατάσταση βαρύνει στην παρούσα φάση την ΠΑΣΚΕ, η οποία, μη σεβόμενη τη ψήφο μας, διεκδικούσε για τον εαυτό της, αν και δεύτερη δύναμη, τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Όχι ότι η ΔΑΚΕ είναι οσία παρθένα, αφού και αυτή στο παρελθόν διέπραξε τα ίδια ατοπήματα.
Η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση εξαρχής διετύπωσε τη θέση ότι στη διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου θα πρέπει να γίνεται πλήρως σεβαστή η ετυμηγορία των συναδέλφων, η οποία θα πρέπει να αποτυπώνεται και στον καταμερισμό των αξιωμάτων του Δ.Σ. Αυτή είναι η πιο διαφανής και ακέραια διαδικασία που θα πρέπει κατά την άποψή μας να τηρείται για να μην οδηγούμαστε σε αδιέξοδες, γελοίες και προκλητικές καταστάσεις.


Ζήτημα 2ο: Έκτακτη Γενική Συνέλευση 6-10-2010
Κι αμέσως με το που συγκροτήθηκαν σε προεδρείο μας καλούν σε έκτακτη Γ.Σ. το απόγευμα της Τετάρτης 6-10-2010, παραμονές της απεργίας της ΑΔΕΔΥ με στόχο – άκουσον άκουσον – τη στήριξη της απεργίας της επομένης 7-10-2010!!! Να είστε καλά, συνάδελφοι του συλλόγου, που σε αυτές τις άγριες και δύσκολες μέρες που διανύουμε φροντίζετε να γελάμε και λίγο!
Αναφορικά με το σοβαρό σκέλος της Γ.Σ. που είναι η λήψη απόφασης για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση επαναλαμβάνει πως η χρήση της απεργίας ως μοχλός πίεσης θα πρέπει να γίνεται με φειδώ, ειδάλλως οδηγούμαστε σε εκφυλιστικά φαινόμενα. Οι απεργίες θα πρέπει να αποφασίζονται από τη βάση, με συλλογικές διαδικασίες, κι όχι από μια μικρή ομάδα καρεκλοκενταύρων συνδικαλιστών στην Αθήνα. Μόνο έτσι μπορούν οι απεργίες να έχουν νικηφόρα έκβαση και μαζική συμμετοχή. Σε διαφορετική περίπτωση απλά οδηγούμαστε σε απεργία για την απεργία, για να δικαιολογήσουν κάποιοι τη θέση τους.
Με δεδομένο ότι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες, παρά το θυμό, την οργή, την αγανάκτηση και το εκρηκτικό κλίμα που διαμορφώνει η απάνθρωπη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας, έδειξαν κατά τις περσινές κινητοποιήσεις πως δεν αντέχουν οικονομικά άλλες απεργίες, σε συνδυασμό με την απόλυτα δικαιολογημένη απαξίωση με την οποία περιβάλλουν τους συνδικαλιστές η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση πιστεύει ότι στις παρούσες συνθήκες θα πρέπει:
1.Να προταχθούν άλλες μορφές αγώνα που δε θα απομυζούν το ήδη λεηλατημένο από την κυβέρνηση εισόδημά μας και που θα διαμορφώνουν πρόσφορο έδαφος για μαζικότητα και νικηφόρα έκβαση.
2.Να οδηγούμαστε σε απεργίες μέσα από συλλογικές διαδικασίες και μόνο όταν είναι εκφρασμένη η διάθεση των συναδέλφων για συμμετοχή σε αυτές.
Συνάδελφοι, -ισσες
με τις χρεωκοπημένες λογικές και πρακτικές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ δεν έχετε και δεν έχουμε τίποτα κοινό. Από έναν συνδικαλισμό σφιχτά εναγκαλισμένο και υποταγμένο στα κόμματα δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα το ελπιδοφόρο.
Ας δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ το καινούριο. Το αύριο.
Οι αγωνίες και οι αναζητήσεις σας, η οργή και ο θυμός σας ας σμίξουν με το δικό μας.
Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: