Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΜΕ -ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ: Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Τα Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ και των Δασκάλων , Νηπιαγωγών και Ειδικοτήτων Ημαθίας εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Νομάρχης Ημαθίας με τους Διευθυντές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, τον Πρόεδρο της Υγιεινομικής Επιτροπής, τη Νομίατρο του νομού και την αρμόδια Αντινομάρχη και θέμα δήθεν την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά..
στην πραγματικότητα τη συκοφάντηση των εκπαιδευτικών για καταχρηστικές αναρρωτικές άδειες.
Τη στιγμή που οι επιπτώσεις του μνημονίου έπεσαν σαν ταφόπλακα στην παιδεία ελαχιστοποιώντας τους διορισμούς (παρά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις), κόβοντας κατά τα δύο τρίτα τις λειτουργικές δαπάνες, δημιουργώντας κενά και ελλείψεις, τη στιγμή που ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν συγκοινωνίες για τα σχολεία του νομού, ισχυρίσθηκαν πως οι εκπαιδευτικοί παίρνουν πλαστές αναρρωτικές άδειες.
Αν οι εκπαιδευτικοί (που έρχονται καθημερινά σε στενή επαφή με εκατοντάδες, ο καθένας , παιδιά), παίρνουν περισσότερες αναρρωτικές από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους και αν κάποιες απ΄αυτές αποδεδειγμένα είναι πλαστές, όφειλε ο Νομάρχης και οι συμμετέχοντες να παρουσιάσουν ανάλογα στοιχεία κι όχι να συκοφαντήσουν γενικώς και αορίστως συλλήβδην, τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς του νομού.
Επιπλέον θέλουμε να τονίσουμε πως η ομαλή λειτουργία των σχολείων πρωτίστως εξαρτάται απ΄την πλήρη και έγκαιρη στελέχωσή τους, τη διανομή όλων των βιβλίων, τη λειτουργία των συγκοινωνιών πρόσβασης και αποχώρησης των μαθητών, την επαρκή χρηματοδότηση και ελάχιστα απ΄τις αναρρωτικές άδειες.
Αντί όμως ο Νομάρχης και οι συν αυτώ να επικεντρωθούν στα μείζονα και να αναδείξουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, στράφηκαν στο έλασσον και έριξαν τα βάρη στους εκπαιδευτικούς μ΄ένα ισοπεδωτικό και απόλυτο τρόπο! και χωρίς στοιχεία και αποδείξεις.
Δάσκαλοι και Καθηγητές, καταγγέλλουν την ενέργεια αυτή και τη νοοτροπία που τη γέννησε και δηλώνουν πως παρά τις συκοφαντίες θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με γονείς και μαθητές για να κάνουν πράξη την ευχή «καλή χρονιά» στον καιρό του μνημονίου!

Τα Διοικητικά Συμβούλια
της ΕΛΜΕ Ν. Ημαθίας
και των Δασκάλων Νηπιαγωγών και Ειδικοτήτων Ν. Ημαθίας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄΄ η ομαλή λειτουργία των σχολείων πρωτίστως εξαρτάται απ΄την πλήρη και έγκαιρη στελέχωσή τους, τη διανομή όλων των βιβλίων, τη λειτουργία των συγκοινωνιών πρόσβασης και αποχώρησης των μαθητών, την επαρκή χρηματοδότηση και ελάχιστα απ΄τις αναρρωτικές άδειες΄΄ ωραία τα λόγια τα μεγάλα... με την παιδεία όμως που πάει από το κακό στο χειρότερο φταίει πάλι ο νομάρχης? η πολητεία? οι καθηγητές είναι τα αθώα πλάσματα? είναι οι πιο ευνοούμενοι δημόσιοι υπάλληλοι και μιλάν από πάνω? άντε ρε σοβαρευτήτε και διδάσκετε... λουφαδόροι

ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

ΑΝ αντέξεις μια βδομάδα σε σχολική αίθουσα, μ΄αυτά τα παιδιά που φτιάξαμε όλοι μας, έλα μετά να κάνεις σχόλια,
και όχι ανώνυμα..........

Ανώνυμος είπε...

to vrikane tora kai topipilane oi daskaloi to idio twra...ante re sovareutite kai kathiste stis edres sas kai kante tin doulia sas... kala sas leei loufadoroi