Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΚΟΥΓΚΑΣ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ!!!


Βόμβα ισχύος έριξε σήμερα το βράδυ στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας ο τέως αντιδήμαρχος Σ. Κούγκας που ως και προ λίγων μηνών ήταν στην διοίκηση του δήμου και εκ της θέσεώς του είναι σε θέση να γνωρίζει την κατάσταση εκ των έσω.
Ο κ. Κούγκας είπε ότι ένα έργο που ανατίθεται στην ΕΔΑΝΑΛ και αφορά σε καθαρισμό χωματαυλάκων είναι μαϊμού και τα χρήματα που αντιστοιχούν σ΄ αυτό θα...
...διατεθούν για άλλους σκοπούς!!
Πιο συγκεκριμένα, στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης συμπεριλαμβάνονταν ως θέμα συζήτησης η εκχώρηση ποσού 45 χιλιάδων ευρώ στην ΕΔΑΝΑΛ για να αναλάβει το έργο "καθαρισμό χωματαυλάκων".
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, καταψήφισε το θέμα και στο τέλος, ζήτησε και πήρε το λόγο ο τέως αντιδήμαρχος Σ. Κούγκας που είπε: "Το καταψηφίζω διότι το έργο αυτό πιστεύω ότι δεν θα γίνει ποτέ και τα χρήματα θα δοθούν αλλού από αυτόν το κωδικό. Έτσι γινόταν πάντα".
Η τοποθέτηση αυτή πάγωσε το σώμα και μόλις η διοίκηση βρήκε την ψυχραιμία της δια του δημάρχου είπε: "Δηλαδή τώρα κατηγορείς τον εαυτό σου" για να έρθει η απάντηση του Σ. Κούγκα: "Ναι".
Ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι δεν συμβαίνει αυτό που καταγγέλλει ο τέως συνεργάτης του και ότι το έργο θα γίνει κανονικά.
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Δ. Παράσχος που είπε εμφανώς ικανοποιημένος:"Δικαιώνεις την παράταξή μου που τόσα χρόνια, επί οχτώ χρόνια, υποστήριζε αυτό το πράγμα".
Είναι σαφές πως η "βόμβα" που έριξε ο Σ. Κούγκας είναι πολύ σοβαρή καταγγελία και τα αποτελέσματά της θα φανούν στο άμεσο μέλλον.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Δήμοι φιγουράρουν στις πρώτες σειρές στο θέμα τις διαφθοράς από τις ανεξάρτητες αρχές.Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση των καταγγελιών του κ Κούγκα ,υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ,όχι γιατί την έκανε αλλά για το χρόνο που την έκανε.Οκτώ προϋπολογισμούς ψήφησε , αφού γνώριζε ότι δεν εκτελούνται τα συγκεκριμένα έργα γιατί δεν το κατήγγελλε τότε? Ο ίδιος δεν ήτανε Αντιδήμαρχος των έργων? Τι άλλαξε λοιπόν τώρα ? μήπως το γεγονός ότι τον απάλλαξε από τα καθήκοντα του ο Δήμαρχος και έπαψε να παίρνει τον μισθό του? Μήπως επειδή άλλαξε παράταξη? Μήπως θέλει να ισοφαρίσει το γεγονός τις ανάθεσης με προκλητικά χαμηλό ποσοστό από τον Δημητριάδη? Όπως και να είναι όμως θα πρέπει το θέμα να ερευνηθεί τόσο από τις Εισαγγελικές Αρχές ,όσο και από την Ανεξάρτητη αρχή . Αυτό το θέμα δεν πρέπει ,και δεν θα μείνει χωρίς διερεύνηση . Κάποτε θα πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, νομίζω ότι τώρα ήρθε η ώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σάκης Κούρκας τιμητής τις διαφάνειας? Ήμαρτον Κύριε, τι άλλο θα ακούσουμε, ο άνθρωπος που επί επτά ολόκληρα χρόνια διοικούσε το Δήμο ως παράρτημα τις ΕΑΣ, μας βγήκε τιμητής και υπερασπιστής τις διαφάνειας!!! Ένας Εισαγγελέας δεν υπάρχει σε αυτόν κακόμοιρο Νομό??