Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ ΕΔΕΣΣΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου, για την περικοπή δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτου Έδεσσας – Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει και την περιοχή της Νάουσας.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Στα διάφορα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου..
...της χώρας, εξαιτίας της πολιτική της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της ΕΕ, έρχεται να προστεθεί και αυτό της περικοπής δρομολογίων στο όνομα της εξυγίανσης του.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Νάουσας, η οποία την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχει υποβαθμιστεί παραγωγικά, με το κλείσιμο μεγάλων κλωστοϋφαντουργικών εργοστασίων και το χτύπημα του πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία), σταματούν 10 δρομολόγια της σιδηροδρομικής γραμμής Έδεσσας – Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στην περιοχή.
Η απόφαση αυτή υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την περιοχή της Νάουσας αφού την απομονώνει και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές αυτές και ιδιαίτερα για το πρωινό και μεσημεριανό δρομολόγιο που τους εξυπηρετούσαν στην μετακίνηση τους στη Θεσσαλονίκη.
Με την περικοπή των δρομολογίων, την μείωση των εργαζομένων καθώς και την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, ο οργανισμός οδηγείται από την κυβέρνηση στην ιδιωτικοποίηση. ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν ώστε να μην περικοπούν τα δρομολόγια της γραμμής Έδεσσας – Θεσσαλονίκης, να μην αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων και να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: