Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Την δημιουργία συντονιστικού οργάνου αποφάσισε η χτεσινή συγκέντρωση πολιτών που έγινε στην Αλεξάνδρεια μετά από πρόσκληση της Κίνησης Πολιτών με θέμα συζήτησης την διερεύνηση δυνατότητας συγκρότησης δημοτικού ψηφοδελτίου ώστε να πάρει μέρος στις εκλογές του Νοεμβρίου
Η κατ΄ αρχήν απόφαση των πάνω από 50 συγκεντρωθέντων ήταν η συγκρότηση του συντονιστικού οργάνου που ως το Σάββατο το πρωί, που θα συναντηθεί εκ νέου, να έχει ως αποκλειστικό σκοπό την αναζήτηση – διερεύνηση του χώρου ευθύνης τους για αναζήτηση πολιτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν.
στην Κίνηση ως υποψήφιοι σύμβουλοι.
Από τους συγκεντρωθέντες εκφράστηκε ομόφωνα η καταδίκη των δυο βασικών διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου (Δημητριάδης – Γκιόνογλου) και κατατέθηκαν προτάσεις και ιδέες ώστε αυτή η πολιτική καταδίκη να εκφραστεί στις εκλογές με την παρουσία ενός τρίτου πόλου με συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά ώστε να καταστεί μετρήσιμη και υπολογίσιμη δύναμη ικανή να παίξει ρόλο στην Καλλικράτειο εποχή που ανατέλλει.
Βεβαίως, υπήρξαν και ορισμένες τοποθετήσεις που υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να συγκροτηθεί δημοτική παράταξη και ψηφοδέλτιο αλλά η Κίνηση να συνεχίσει να δρα συντονισμένα με προοπτική τις μεθεπόμενες δημοτικές εκλογές και κάποιοι πρότειναν την συμμετοχή ενός ή δυο ατόμων μελών της Κίνησης σε κάποια από τις δημοτικές παρατάξεις του Φ. Δημητριάδη ή του Μπ. Γκιόνογλου έτσι ώστε να επιτευχθεί η εκλογή τους και η συμμετοχή τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει.
Αν λάβουμε υπόψιν μας την σύνθεση των συγκεντρωμένων μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε μια εκπροσώπηση των χώρων της κεντροαριστεράς που διαφωνεί με το υφιστάμενο διοικητικό σχήμα του Γκιόνογλου, υπήρχαν Πασοκογενείς που έχουν ταχθεί απέναντί του και είναι διατεθειμένοι να ενταχθούν στο υπο διαμόρφωση σχήμα.
Θεωρώ ότι η συγκρότηση Δημοτικού ψηφοδελτίου φαντάζει δύσκολη υπόθεση αλλά όχι αδύνατη. Αν βέβαια προκύψει μπορεί να κινηθεί σε μονοψήφια ποσοστά που όμως υπό προϋποθέσεις μπορούν να αποβούν καθοριστικά για το τελικό αποτέλεσμα.
Την συζήτηση συντόνισε ο Χρ. Αντωνίου, μέλος της Ν.Ε του ΣΥΝ και ξεχωρίσαμε μεταξύ των άλλων τους Θ. Τσιάπλα, Τ. Δημάδη, Στ. Κουρνιάκο, Στ. Νταούκα, Χρ. Αλευρά.
Σε επόμενο δημοσίευμα θα έχουμε την ανακοίνωση που θα εκδώσει και διανείμει στα μέσα ενημέρωσης το Συντονιστικό όργανο της Κίνησης.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φίλε Χάρη,
η δεν εισαι ενημερωμένος(πράγμα που αποκλείω) η ποιείς τη νήσσαν,
Ο ΣΥΝ αγαπητέ μου,δεν μπορεί να φιλοδοξεί να κάνει τον τρίτο πόλο αφού αυτός ήδη υπάρχει ( ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ )ας αρκεσθει επομενα στον τεταρτο.
Βεβαια χθες ηρθες σχετικα καθυστερημενα,αλλα προλαβες να δεις νομιζω το ωμο καπελλωμα της συγκεντρωσης απο τη ΝΕ του ΣΥΝ. Τώρα που επεσαν οι μασκες, αν συνεχισουν οι κυριοι της ΝΕ του ΣΥΝ να μιλουν για "πρωτοβουλια πολιτων" θα φθειρουν οχι απλα και μονο το ΣΥΝ αλλα και καθε καλη σκεψη για τις "κινησεις πολιτων"...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου τελικά το πρόβλημά σου είναι ο συνασπισμός ή να δημιουργήθεί αυτό που ενδεχόμενα θα κάνει αισθητή την παρουσία του δίνοντας διέξοδο στην πλειονότητα των συμπολιτών μας (δεν μπορείς να φανταστείς το μέγεθος) που δεν θέλουν να μπούν στην λογική που οδήγησαν τα δυο μεγάλα κόματα με την ανύπαρκτη στρατηγική τους όσον αφορά τα πρόσωπα και την πολιτική αξία αλλά και αξιωσύνη που διαθέτουν. Μεταγραφική περίοδος λές και είναι ποδοσφαιρικές ομάδες, ουδεμία αναφορά σε όραμα και πολιτικές ανάπτυξης και το πιο βασικό φθαρμένοι και αθεράπευτα αλλοτριωμένοι με ελάχιστες έως ανύπαρκτες διαφορές μεταξύ τους, με εγκεφαλικό περιεχόμενο ,ότι και το περιεχόμενο του τελευταίου τμήματος του εντέρου τους. Θα πρότεινα μάλλον να βγάλεις και να βγάλουμε τα γράσσα από τα μάτια και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα που είναι ήδη μπροστά μας και άσε τα καπελλώματα και πράσινα άλογα κατά μέρος, γιατί αν δε θέλεις να ζυμώσεις σαράντα μέρες κοσκινίζεις, και εγώ να συμπληρώσω αν μπορείς... γιατί μπορεί να μη μπορείς, τότε ή απλά ακολουθείς ή τα μαζεύεις και αφήνεις αυτούς που μπορούν...
ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΝ έχει μπροστά του το λαγό αλλά ψάχνει... το τορό του.
Φαίνεται οτι κάποιοι πολιτικοί χώροι (ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕεσ) βρίθουν απο διασπαστικά γονίδια .
Μιλούν για ενωμένη αριστερά οταν τους προκύπτει ΔΑ!!!!!!.
Και μετα αντε για
διερεύνηση του χώρου ευθύνης τους για αναζήτηση πολιτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν κτλ,κτλ..........
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

Ντορός λέγεται αγαπητέ και όχι τορός. Παρόλα αυτά δεν προτείνεις και μάλιστα δεν μας λες εσύ ποιον ντορό ή ποιον λαγό άραγε κυνηγάς, γιατί ενημερωτικά αναφέρω εκεί είδα πολλούς ανήσυχους πολίτες από διάφορους χώρους, γιατί ήμουν παρών, για σένα δεν γνωρίζω αλλά από προβοκάτσια και σπιούνους άλλο τίποτε το ρουμλούκι και η Ελλάδα μας γεμάτη... Πως λέμε κάθε χωριό έχει και την ..... έτσι και ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης έχει και τον σπιούνο του κάτι σαν τον Γερμανό του, ας πούμε...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ντορός (ή τορός) είναι τα ίχνη (πατημασιές κλπ) - όχι η μυρωδιά.

Ανώνυμος είπε...

Τα τριχωτά θηράματα-λαγός,αλεπού,αγριογούρουνο-αφήνουν ως ίχνος μυρωδιά από τα πέλματα τους,όχι σημάδια.Άλλωστε τα κυνηγόσκυλα δουλεύουν με τη μύτη όχι με τα μάτια!

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να γίνει κάτι παιδιά. Όχι όμως με γνωστές λύσεις για υποψήφιο δήμαρχο. Βρείτε κάτι νέο και βάλτε τον μπροστά να εκφραστεί ο κόσμος της πόλης γιατί έχουμε μπουχτίσει από τους επαγγελματίες που τα ξέρουν όλα καιτίποτα δεν κάνουν

Ανώνυμος είπε...

Η Παπαρήγα έλειπε μόνο από τη συγκέντρωση