Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΠΛΑΤΕΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Τ.Σ ΑΡΑΧΟΥ

Με δημόσια επιστολή του ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αράχου Κυριάκος Παναγιωτίδης καταγγέλει τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πλατέος Χρ. Παντόπουλο (φωτ.) για το γεγονός ότι προέβει σε αποξήλωση της αντλίας από τον Άραχο χωρίς να τον ενημερώσει ως όφειλε θεσμικά.
Διαβάστε τι λέει ο πρόεδρος του Αράχου
Ως πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Αράχου συντάσσω την κατωτέρω επιστολή διαμαρτυρίας με βάση το ακόλουθο συμβάν που έλαβε χώρα στις 3 Μαϊου 2010.
Ειδοποιήθηκα από συγχωριανούς μου ότι γίνονταν εργασίες δίπλα στο υδραγωγείο. Πήγα αμέσως εκεί και διαπίστωσα ότι υπήρχε συνεργείο από ιδιωτική εταιρεία, το οποίο ξήλωνε την αντλία της γεώτρησης που προϋπήρχε και υδροδοτούσε τα προηγούμενα χρόνια το χωριό με κατάλληλο για πόση μερό. Τους ρώτησα τί είδους εργασίες πραγματοποιούσαν και μου απάντησαν ότι είχαν πάρει εντολή να βγάλουν την αντλία και να την μεταφέρουν σε άλλη τοποθεσία.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο της Υδρτευσης μου είπε ότι δεν χρειαζόταν η γεώτρηση και ότι θα τοποθετούνταν στο αεροδρόμιο, όπου υπήρχε μια απο παλιά, με σκοπό να εξυπηρετήσει ορισμένους από το Παλαιοχώρι και το Λιανοβέργι ώστε να γεμίζουν τα ραντιστικά τους.
Η απορία που του διατύπωσα ήταν εύλογη, σε περίπτωση που θα μείνουμε δίχως νερό πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες του χωριού; Η απάντηση του προέδρου ήταν η εξής: “Τότε θα δούμε...”.
Να σημειώσω ότι υπάρχουν γεωτρήσεις για το σκοπό αυτό τόσο στον Άραχο, όσο και στο νεκροταφείο του Λιανοβεργίου. Ωστόσο ορισμένοι για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τις πελατειακές σχέσεις που έχουν αναπτύξει και συντηρούν όλα αυτά τα χρόνια, προχώρησαν στις αποφάσεις αυτές.
Εν κατακλείδι, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Αράχου υπήρξα ανενημέρωτος για πολλοστή φορά όπως και σε τόσα άλλα θέματα στην πάροδο των ετών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχει και άλλες έγγραφες καταγγελίες ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αράχου για τη φασιστική διοίκηση Δημητριάδη. Ψάξτο. Οι διοικούντες εκεί στο Δήμο Πλατέος δεν σεβάστηκαν την θεσμική του ιδιότητα και όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων του Προέδρου που ως γνωστόν τοις πάσι απορρέουν σαφέστατα από τον νόμο. Είναι έκνομες οι πράξεις τους και θα πρέπει να καταγγελθούν στην Περιφέρεια.