Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΝΘΕΜΙΩΝ;

Η εφημερίδας "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" από τον δήμο Ανθεμίων καταγράφει μια έντονη φημολογία που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες και έχει να κάνει με την αλλαγή της πρότασης του ΥΠΕΣ σχετικά με την δημιουργία δήμου ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΝΘΕΜΙΩΝ αφού, όπως λεει, θα ενωθούν με τον δήμο Νάουσας. Μάλιστα αναφέρεται ότι η υπαναχώρηση του ΥΠΕΣ έχει να κάνει με την παρέμβαση Ημαθιώτη κυβερνητικού παράγοντα που φωτογραφίζει τον Μ. Χρυσοχϊδη.
Το δημοσιεύμα έχει ως εξής:
Προς κατάργηση οδηγείται η πρόταση του υπουργού εσωτερικών κ. Ραγκούση για δημιουργία δήμου του κάμπου Ανθεμίων – Ειρηνούπολης, μετά τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε από τη Νάουσα σύμφωνα με πληροφορίες.
Την Τετάρτη υπήρχε διάχυτη η βεβαιότητα στη Νάουσα και σε όλα τα στέκια και τα πέριξ ότι η πρόταση της Νάουσας, για ενιαίο δήμο στην επαρχία «πέρασε» από το υπουργείο.
Όλο αυτό το διάστημα ασκήθηκαν πιέσεις κυρίως στον υπουργό κ. Ραγκούση, ενώ λέγεται πως καταλυτική ήταν η παρέμβαση κυβερνητικού παράγοντα από την Ημαθία υπέρ της Νάουσας.
Εάν αληθεύουν οι φήμες για δημιουργία ενός δήμου το υπουργείο αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων ανατρέποντας δική του πρόταση αποτέλεσμα μελέτης μηνών μέσα σε μερικές μέρες. Τι άλλαξε όμως; Αληθεύει η αποδοχή προκλητικών και ποταπών επιχειρημάτων μέσα από διχαστικές επιστολές, ώστε να μη δημιουργηθεί δήμος στον κάμπο κινδυνολογώντας επικίνδυνα… βγάζοντας έτσι τους σκελετούς από το χρονοντούλαπο; Το θέμα είναι κατά πόσο ανατρέψιμη μπορεί να θεωρείται η φημολογούμενη απόφαση του υπουργείου καθώς από τις αρχές της εβδομάδας λέγεται ότι η Ημαθία έχει κλείσει οριστικά στους 3 δήμους.
ήμους.
Αν αληθεύουν αυτά τα δεδομένα δίκαιη η οργή, αγανάκτηση αλλά και προδοσία που νιώθουν οι κάτοικοι του κάμπου που πίστεψαν στην δημιουργία ενός νέου δήμου σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο. Το κλίμα πολώνεται σε υψηλό βαθμό και σίγουρα οι συνθήκες μόνο κατάλληλες δεν είναι για την επικείμενη συνένωση Νάουσας και κάμπου, που θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε προωθηθεί εθελοντικά.
Ο χρόνος είναι γιατρός λέν αλλά αμφιβάλλουμε κατά πολύ αν μπορεί να γιατρέψει την πληγή που δημιουργήθηκε από απανωτά λάθη και παραλείψεις των αρμοδίων που ρυθμίζουν τις τύχες του τόπου.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα 2 δήμαρχοι Ανθεμίων και Ειρηνούπολης δίνουν συνέντευξη τύπου σήμερα Πέμπτη στο Αγγελοχώρι. Αναφέρθηκαν στην αντίδραση τους που θα είναι ιδιαίτερα σκληρή στο ενδεχόμενο που θα προκύψει η αλλαγή της πρότασης.
«Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές στην Ειρηνούπολη» μας είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Σπαθόπουλος αρνούμενος να αποδεχθεί αυτή την άδικη απόφαση του υπουργείου εάν βέβαια αληθεύει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ συνεχώς παραπληροφορεί. Η μελέτη μηνών ήταν για τρείς Δήμους (ΙΤΑ) και όχι για τέσσερεις. ΜΠΡΑΒΟ στον Ραγκούση γιατί τελικά πρυτάνευσε η λογική . ΄Ενα μήνυμα στο Παρατηρητή, στους δύο δημάρχους του "άτυπου 4ου Δήμου" και στην παρέα τους : Αφήστε τον κόσμο ήσυχο και μην τον διχάζετε . Οι προστάτες μας τελείωσαν. Δεν τους χρειαζόμαστε .

George είπε...

Ανώνυμος και όχι με όνομα, ο Παρατηρητης τα λέει πολύ καλά και ακόμα καλύτερα η νεολαία των δήμων Ανθεμίων και Ειρηνουπολης, αν εσύ θέλεις να πας με την Νάουσα τότε μετακόμισε εκεί και άσε τους άλλοις να κάνουν αυτό που πρέπει.
ΠΟΤΕ δεν προκειτε να γίνει αυτή η συνένωση με την Νάουσα, ποτέ μα ποτέ δεν θα ασπαστούμε τους Ναουσαίος.
Θέλουν να κλείσουν τα προβλήματα τους εκμεταλλευόμενοι τους κάτοικους του κάμπου μιας και ο δήμος Ναουσας είναι καταχρεωμένος και οι δυο δήμοι Ανθεμίων και Ειρηνουπολης έχουν και πλεόνασμα χρημάτων και εδώ και αρκετά χρόνια συνεργάζονται μεταξύ τους.
Τι σας υποσχέθηκε ο δήμος Ναουσας?
Μάλλον λαγούς με πετραχήλια, δες τι έχει κάνει στον Στενήμαχο που τον πήρε η Νάουσα, τι έκανε? ΤΙΠΟΤΑ όπως χωριό ήτανε έτσι έμεινε, η μόνη διαφορά..... πληρώνουν παραπάνω δημοτικά τέλη, αυτό που ήθελε ο δήμος Ναουσας τότε το έκανε, αυτό που προσπαθεί να κάνει δεν προκειτε να περάσει.
Όπως είπε και ο δήμαρχος Ειρηνουπολης, εμείς δεν προκειτε να κάνουμε εκλογές και θα το δείτε και στην πράξη εάν δεν αλλάξουν τα πράματα.
ΜΟΛΟΝ ΛΑΒΕ Ναουσα.