Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΝΑΟΥΣΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΛΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ!


Σε μια συνεδρίαση που είχε πολύ ένταση και εν τέλει αποχωρήσεις παρατάξεων το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας κατέληξε σε ψήφισμα κατά της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών να δημιουργήσει δήμο με την συνένωση Ανθεμίων και Ειρηνούπολης.
Στην συνεδρίαση εκ μέρους των βουλευτών ήταν μόνο ο Αγγ Τόλκας αν και προσκλήθηκαν άπαντες καθώς και ο νομάρχης. Είχαν φαίνεται άλλες πιο σοβαρές δουλειές. Ο Θ. Γικόνογλου έστειλε επιστολή με την οποία έλεγε ότι τίθεται στην διάθεση του δήμου για τις διεκδικήσεις του αλλά έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες!
Από την πλευρά του ο Αγγ. Τόλκας είπε ότι δέχτηκε παρεμβάσεις εις βάρος του, άφησε να εννοηθεί ότι ήταν εκ μέρους των συναδέλφων του, γιατί είχε σταθερά την άποψη για δημιουργία τριων δήμων στην Ημαθία.«Επιμένω στους τρεις δήμους και δεν θα εξυπηρετήσω αυτούς που θέλουν να παραμείνουν δήμαρχοι» τόνισε ο κ. Τόλκας.
Από την πλευρά των αρχηγών παρατάξεων ο κ. Σπάρτσης δήλωσε υπέρ του μεγάλου δήμου Νάουσας και επέρριψε ευθύνες για ολιγωρία στον δήμαρχο. Ο κ. Λακηνάνος δήλωσε ότι την παράταξή του δεν την αφορά το χωροταξικό αλλά μόνο τα όσα αντιλαϊκά μέτρα θα φέρει το σχέδιο «Καλλικράτης». Ολιγωρία χρέωσε στον κ. Καραμπατζό και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Βλάχος ο οποίος στην τοποθέτησή απέδωσε την ευθύνη για την δημιουργία τετάρτου δήμου στον βουλευτή Τάσο Σιδηρόπουλο. Ο πρώην δήμαρχος Νάουσας κ. Πολάκης υποστήριξε ότι κάποιος πολύ ισχυρός βρίσκεται πίσω από την δημιουργία τετάρτου δήμου στην Ημαθία, φωτογραφίζοντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.
Κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης που κράτησε γύρω στις πέντε ώρες προκλήθηκε ένταση μεταξύ του δημάρχου και των κ. Ιωσηφίδου και Πάτσου καθώς και του Γ. Σπάρτση με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και με τον τελευταίο να δηλώνει ότι θα παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος!
Στο ψήφισμα εκφράζεται η απαίτηση της Νάουσαν να γίνει ένας δήμος στην περιοχή και λέει ότι θα σημειωθεί αντίδραση δυναμική αν το υπουργείο δεν αλλάξει άποψη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ'όσα διάβασα ένα πράγμα καταλαβαίνω, ότι σύσομο το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας αδιαφορεί για το τι θέλουν οι δημότες Ανθεμίων και Ειρηνούπολης.Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τι θέλουν αυτοί. Και το μόνο που θέλουν είναι το Υπουργείο Εσωτερικών να υποχρεώσει τους κατοίκους των Ανθεμίων και της Ειρηνούπολης να συνενωθούν παρά την θέλησή τους με την Νάουσα."Πολύ δημοκρατικό το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας".
Αυτός ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας, χρόνια τώρα, οδήγησε τους κατοίκους των Ανθεμίων και της Ειρηνούπολης να μην θέλουν την συνένωση με την Νάουσα, βλέποντας στην πράξη πού θα καταντήσουν αν γίνει αυτή η συνένωση,από την παντελή εγκατάλειψη των χωριών που συνενώθηκαν με την Νάουσα με τον "Καποδίστρια".
Τό μόνο που ενδιαφέρει την Νάουσα είναι να πάρει υπό την διοίκησή της νέους αιμοδότες για να πληρώνει τα εκατομύρια ευρώ χρέη που έχει δημιουργήσει.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο κ.ΤΑΣΗΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΥ ΣΤΟ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΑΛΛΑ "ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ" ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ,
ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ Θ΄ΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ!