Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, Η ΗΜΑΘΙΑ, ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Μετά την ανακοίνωση του χωροταξικού του "Καλλικράτη" σημειώθηκαν αντιδράσεις στην Ημαθία για διαφορετικούς θα έλεγα λόγους. Οι αντιδράσεις στη Νάουσα έχουν να κάνουν με την δημιουργία και άλλου δήμου στην επαρχία. Θετική ήταν η αντίδραση της εκεί περιοχής που εκδηλώθηκε και με ευχαριστίες στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σιδηρόπουλο και Γικόνογλου για την συμβολή τους.
Στην ένθεν του Αλιάκμονα περιοχή οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με...

...με την προσπάθειά τους να γίνει ένας δήμος από την Κυψέλη ως το Δάσκιο και να μην διασπαστεί η περιοχή όπως προβέπεται.
Στην Βέροια βλέπουμε αντίδραση για την ονομασία που προτείνεται στον νέο δήμο.
Σε όλες τις περιπτώσεις όμως παρατηρούμε ότι όλοι καταγγέλουν παρεμβάσεις, παρασκήνιο, προσωπικές πολιτικές ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Και να το καταγγέλουν αυτό κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι μικρό το κακό θα έλεγα. Επιδιώκουν προβολή και μάλιστα εν όψει δημοτικών εκλογών όπου το εκλογικό "γήπεδο" είναι μεγάλο την χρειάζονται.
Οι σοβαρές καταγγελίες προέρχονται είτε από βουλευτές όπως αυτή του Αγγ. Τόλκα που αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις εις βάρος του και είναι σαφές ότι φωτογραφίζει τους δυο συναδέλφους του Σιδηρόπουλο και Γικόνογλου.
Στο ίδιο μήκος κινείται και ο δήμαρχος Νάουσας Τ. Καραμπατζός που επίσης αναφέρεται στους ίδιους βουλευτές.
Παρεμβάσεις λέει ότι έγιναν και η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Νάουσα και καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Από την πλευρά τους οι δυο βουλευτές που μπήκαν στο στόχαστρο κράτησαν διαφορετική στάση.
Ο μεν Τ. Σιδηρόπουλος βγήκε ευθέως και προκαλεί τους καταγγέλοντες να του πουν που είδαν το παρασκήνιο όταν αυτός έχει και είχε ξεκάθαρη θέση που διατύπωσε και στην συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ραγκούση.
Ο Θ. Γικόνογλου επιχειρεί να πατήσει σε δυο βάρκες. Από τη μια δέχεται τις ευχαριστίες των δημάρχων Ειρηνούπολης και Ανθεμίων για την συμβολή του στην δημιουργία του δήμου και από την άλλη θέτει εαυτόν στην διάθεση του δήμου Νάουσας στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει.
Ασφαλώς πρόκειται για μια πολιτική στάση που δεν έχει λογική βάση διότι ο νομός είναι μικρός και τέτοιου τύπου παλαιοκομματικά παιχνίδια είναι καταδικασμένα.
Ο βουλευτής είναι εκ του ρόλου του ελεύθερος να εκφράζει την προσωπική του άποψη. Είναι όμως υποχρεωμένος να είναι συνεπής στο λόγο του και να μην υπονομεύει την αξιοπιστία του πολιτικού που είναι καταρρακωμένη.
Τέλος, πρέπει να αναφερθούμε στην ευκαιρία που βρήκαν ορισμένοι πολιτικοί τοπικής εμβέλειας όπως πρώην δήμαρχοι και επίδοξοι δήμαρχοι να κάνουν εμφάνιση στον τοπικό τύπο με ανακοινώσεις ηρωικές θέλοντας να δώσουν το "παρών" στις εξελίξεις αν και εκ των πραγμάτων δεν έχουν καμμιά τύχη να τις καθορίσουν.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο γραμματεας της νομαρχιακης θα παρει επισημη θεση????

Ανώνυμος είπε...

Οι ποιοί;
Οι Βουλευτές;
Πλάκα κάνεις; Οι αργόσχολοι και άεργοι πλέον, θέλεις να πείς.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα είναι συγκλωνισμένοι. Μην τους ενοχλείτε. Χάθηκαν τρείς δικοί μας. Άνθρωποι. Το πένθος τους είναι βαρύ.
Οι ξετσίπωτοι. Τριακόσιοι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι άλλων είκοσι αφεντικών, έθαψαν την χώρα μας. Οι νεκροθάφτες.
Καλή αρχή. Κρίμα για αυτόν τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα καλσόν.

Ανώνυμος είπε...

οχι 300 καλοπληρωμένοι υπάλληλοι,κόψε κάτι φίλε....
δεν είναι όλοι ίδιοι....

Ανώνυμος είπε...

"200 ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ".
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.-