Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΝΕΟ ΣΟΚ. ΤΕΛΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ


Δεν προβλέπονται κρατικές ενισχύσεις για το συμπύρηνο ροδάκινο για τα επόμενα δύο χρόνια όπως ανακοινώθηκε σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό τον Υφυπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη και με τη συμμετοχή παραγόντων συναρμόδιων Υπουργείων.
 Στη σύσκεψη συζητήθηκε το μέλλον του ροδακίνου ενόψει της έναρξης της σεζόν για τις μεταποιητικές βιομηχανίες και με δεδομένη τη γενικότερη οικονομική κατάσταση.
Από την πλευρά των παραγωγών και μεταποιητών συμμετείχαν εκπρόσωποι ομάδων παραγωγών από την Πέλλα, ο πρόεδρος της ΕΚΕ, εκπρόσωποι των ΕΑΣ Βέροιας και Νάουσας και των Συνεταιριστικών εργοστασίων. Ανάμεσα στα θέματα τα οποία ετέθησαν από την πλευρά παραγωγών και μεταποιητών ήταν :
Η ρύθμιση του τρόπου ασφάλισης των αγρεργατών και των εποχικών εργαζομένων στα εργοστάσια μεταποίησης ώστε να επιβαρύνεται όσο το δυνατόν λιγότερο το κόστος παραγωγής.
Η καθιέρωση ίσων δασμών στα ελληνικά προϊόντα και στα ανταγωνιστικά τους (κυρίως κινέζικα ή χιλιανά), αφού με το υφιστάμενο καθεστώς φτάνουν στη ρωσική αγορά αρκετά ακριβότερα.
Το άνοιγμα σύντομα των κλειστών επαγγελμάτων (στην προκειμένη περίπτωση των φορτηγών) ώστε να εξασφαλιστούν άδειες για τη μεταφορά των προϊόντων στη Ρωσία με ελληνικά φορτηγά και να αποφεύγεται η … καθιερωμένη πλέον ταλαιπωρία με την αδειοδότηση των μολδαβικών. Αντίστοιχα θα είναι τα οφέλη για τους παραγωγούς νωπού ροδάκινου από την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φορτοεκφορτωτή στις δύο κεντρικές λαχαναγορές, το οποίο λειτουργεί αυτή τη στιγμή σαν «κλειστό» σωματείο.
Την διακοπή παροχής ευνοϊκών ρυθμίσεων σε προβληματικές επιχειρήσεις, οι οποίες κατά καιρούς έχουν αποδείξει ότι πλήττουν το κύρος του κλάδου με συμφωνίες οι οποίες δεν απέδωσαν, αλλά και δεν ευοδώθηκαν.
Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκαν και άλλα φορολογικά θέματα τα οποία αφορούν τον κλάδο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θανασάκι τι λέει τώρα; Ο Τόλκας; Ο Χαλκίδης που έχει και όραμα;
Ζορίζονται και αυτοί όπως εγώ τώρα;
Πλήρωσαν τη ΔΕΗ; Εγώ όχι ακόμη. Μαζεύω και πιστεύω θα τα μαζέψω.

Ανώνυμος είπε...

Σκάς και κολυμπάς και δεν ρωτάς.
Σε ακούνε αλλά, κάνουν τον Κινέζο.Εσύ μάζευε γι τη ΔΕΗ και αυτοί αραχτοί να οραματίζονται.