Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Τ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ;


«Κατηγορηματικά διαβεβαίωσε την Πέμπτη το πρωί το Υπουργείο Εσωτερικών τον Δήμο Βέροιας, ότι δεν τίθεται θέμα μετονομασίας και ο Δήμος Βέροιας παραμένει ως «Δήμος Βέροιας». Αυτό δήλωσε στο «Λαό» ο βουλευτής κ. Τάσος Σιδηρόπουλος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του για να μας γνωστοποιήσει τη θέση του απέναντι στον Καλλικράτη αλλά και σε όσα αναφέρονται από τον Δήμαρχο Νάουσας και όχι μόνο, σχετικά με παρασκηνιακές παρεμβάσεις.
Ο κ.
Τ. Σιδηρόπουλος δήλωσε: «Παρασκηνιακός σημαίνει όταν κάποιος κρύβεται. Εδώ δεν κρυφτήκαμε, βγήκαμε και είπαμε δημόσια την άποψή μας. Η οποία άποψη συμβάδιζε με την πρόταση της ΤΕΔΚ Ημαθίας που προσωπικά συμφώνησα με αυτήν. Το παρασκήνιο δεν κατάλαβα που εντοπίζεται… Παρασκήνιο σημαίνει ότι λες κάτι και από πίσω κάνεις κάτι διαφορετικό.
Ποιο είναι λοιπόν εδώ το παρασκήνιο; Εάν υπονοούν εμένα ας βγουν και να το πουν. Ενώπιος ενωπίω συνεδριάσαμε όλοι οι βουλευτές, ο υπουργός και διατύπωσε ο καθένας την άποψή του. Δημόσια έγιναν όλα αυτά. Που είναι λοιπόν το παρασκήνιο;
Στο Δήμο Ανθεμίων και Ειρηνουπόλεως που είναι πεδινός δήμος και υπάρχει ένας διαχωρισμός ανάμεσα σε ορεινούς όγκους και πεδινές περιοχές από το Υπουργείο, όλοι λένε ότι δεν είναι εύκολο αυτοί να κάνουν μια νέα συνένωση.
Επίσης Δήμοι οι οποίοι μπορούν να συνενωθούν και να δημιουργήσουν έναν Δήμο άνω των 10.000 κατοίκων μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν ένα Δήμο. Υπήρξε από την πλευρά και των δύο Δήμων μια αντίδραση των κατοίκων μέσα από τα δημοψηφίσματα με το οποίοι η συντριπτική πλειοψηφία αρνούνταν να συνενωθεί με τη Νάουσα. Αυτά όλα αξιολογήθηκαν από το Υπουργείο. Τα πράγματα είναι πολύ απλά…»
Ο κ. Σιδηρόπουλος πρόσθεσε ότι από δω και πέρα υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο 15-20 ημερών ώστε να γίνει μια νέα διαβούλευση και να γίνουν νέες συζητήσεις ώστε να προκύψει το τελικό συμπέρασμα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

PRAGMATI OLA EINAI TOSO FANERA....

Ανώνυμος είπε...

Στη διευρυμενη νομαρχιακη με την συντροφισσα την Τονια Αντωνιου δεν ηταν που πηρε το λογο ο βουλευτης και μιλησε για τρεις δημους με το Δοβρα στη Βεροια??? ....Τουλαχιστον 100 στελεχη ηταν εκει.... Ας δημοσιευσουν τα πρακτικα....

Ανώνυμος είπε...

Η Μπρανιάτα είναι ορεινή περιοχή και την πήγε στη βέροια ;
για ποιά συντριπτική πλειοψηφία μιλάει; Στα Ανθέμια πήγαν οι κολλητοί του Δημάρχου Σιδηρόπουλου, του Στογιάννη, του Κυριακίδη,της Κερεμίδου και του κουμπάρου του (Τάσου Θεοδωρίδη). ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 13% των Δημοτών.
Από αριθμητική ξέρει ο "ΥΠΕΡΒΟΥΛΕΥΤΗΣ";
ΓΙΑ ΤΟ ΈΓΚΛΗΜΑ που διέπραξε στην επαρχία Νάουσας, ταμείο θα κάνει στην λήξη της θητείας του.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΜΕΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ.-