Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

"ΠΥΡΚΑΓΙΑ" ΚΑΙ "ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ" ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟ ΠΡΩΙ


Πολύ σωστή και απολύτως χρήσιμη ήταν η πρωτοβουλία της διεύθυνσης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας που σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αλεξάνδρειας διοργάνωσαν άσκηση ετοιμότητας στο σχολείο με το σενάριο να προβλέπει εκδήλωση φωτιάς στο κτήριο, εκκένωση του κτηρίου από τους μαθητές και απεγκλωβισμός μαθητή στον δεύτερο όροφο από τους καπνούς.
Η άσκηση άρχισε γύρω στις 9 το πρωί και εξελίχθηκε με τον αρτιότερο τρόπο αφού οι μαθητές μόλις άκουσαν τον συναγερμό άδειασαν το κτήριο συντεταγμένοι και υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους και του διευθυντή τους πήγαν στον χώρο που προβλέπεται στην αυλή.
Ακολούθως...
... κατέφτασε το όχημα της πυροσβεστικής σχεδόν σε τέσσερα λεπτά και αμέσως οι δυο πυροσβέστες με πλήρη εξάρτηση ανέβηκαν στην τάξη όπου ήταν εγκλωβισμένος ο μαθητής και τον μετέφεραν στην αυλή όπου τον παρέλαβε το ασθενοφόρο.
Στην συνέχεια ο υποδιοικητής της υπηρεσίας κ. Γρ. Γερόπουλος με απλά και κατανοητά λόγια είπε στους μαθητές τι πρέπει να κάνουν όταν αντιληφθούν φωτιά είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι τους και τους έδειξε τη χρήση του πυροσβεστήρα.
Είναι σαφές πως οι μαθητές έμαθαν χρήσιμα πράγματα από την σημερινή άσκηση και καλό θα είναι αυτό να επαναληφθεί και με άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: