Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ο ΘΑΝ. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Την διαφωνία του με την μετονομασία του δήμου Βέροιας σε δήμος Βεργίνας και υπέρ ενός πέμπτου δήμου (με την συνένωση των δήμων Βεργίνας, Μελίκης, Μακεδονίδος) εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γικόνογλου..
Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης στο θέμα του Σχεδίου Καλλικράτη και σε ότι αφορά τις προτεινόμενες συνενώσεις Δήμων αλλά και την ονοματοδοσία αυτών στην Ημαθία, ως Βουλευτής του νομού εκφράζω την απόλυτη διαφωνία μου με την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Βέροιας σε Δήμο Βεργίνας, μετά τη συνένωση του με τους Δήμους Απ. Παύλου, Βεργίνας, Δοβρά και Μακεδονίδος.
Κανείς και κυρίως το ίδιο το κράτος δεν μπορεί να διαγράψει την ιστορική συνέχεια μιας πρωτεύουσας όπως η Βέροια, με ιστορία τεσσάρων χιλιετιών, στο όνομα του συγκερασμού προτάσεων για ένα Αυτοδιοικητικό Σχέδιο. Μπορεί μεν ορθώς το σχέδιο αυτό να στοχεύει τεχνοκρατικά στην ορθή ανάπτυξη της Αυτοδιοίκησης και μέσω αυτής στην ανάπτυξη της Ελληνικής περιφέρειας, αλλά θα πρέπει να προστατεύει και να αναδεικνύει την μακραίωνη ιστορία κάθε περιοχής. Η Βέροια ως έδρα της πρωτεύουσας του νομού δεν μπορεί παρά να δώσει το όνομα της στο διευρυμένο Δήμο, που είναι με την ιστορική του σημασία γνωστός Διεθνώς. Πρόκειται για ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί και προσωπικά θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να διορθωθεί.

Τα λάθη όμως δεν γίνονται από μόνα τους, αλλά η ιστορία μας έχει διδάξει ότι συμβαίνουν όταν κάποιοι κινούνται παρασκηνιακά και αποπροσανατολίζουν εκείνους που στα κέντρα των αποφάσεων δεν μπορούν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα των θετικών και αρνητικών αλληλεπιδράσεων μιας πρότασης τους. Και αυτή η πρόταση για την ονομασία του δήμου της πρωτεύουσας του νομού ως "δήμου Βεργίνας", είναι προφανές ότι έγινε υπό το κράτος παρασκηνιακών πιέσεων που ασκήθηκαν με γνώμονα τον συγκερασμό τάσεων στην τοπική μας κοινωνία.

Θεωρώ ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, ίσως δημιουργείται ένας μονόδρομος για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού Δήμου με εξέχουσα ιστορική σημασία για την Μακεδονία, με την ονομασία "Δήμος Αιγών" με έδρα τη Βεργίνα και την διατήρηση του Δήμου Βέροιας ως πρωτεύουσας του Νομού. Υπάρχουν άλλωστε πλήθος ιστορικών και γεωγραφικών χαρακτηριστικών που συνηγορούν στην δημιουργία ενός ακόμα Δήμου με βαρύνουσα ιστορική σημασία στο νομό μας».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε τι θα πει υψηλή πολιτική.
Απλά το λέω για να δούμε σε τι λούκι μπήκαμε όλοι. με δική μας απόφαση. Τώρα ο Γικόνογλου, κάνει πολιτική.
Χωρίς σχόλια, ας δούμε τις ευθύνες μας. Όταν εμείς προσφερόμαστε, οι άλλοι αρπαζουν την ευκαιρία.
Κρίμα σε όλους μας και καλά να πάθουμε μήπως και βάλουμε στάλα μυαλό. Δηλαδή θέλω να πω ότι ο Θανάσης με τους αγώνες τους, έγινε Βουλευτής.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΣΜΗΤΩΡ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ....

Ανώνυμος είπε...

Ο κοσμήτωρ των αγώνων του Λαού.
Σκάστε και κολυμπάτε τώρα.
Μετά το ταμείο, όσο θέλεις φώναζε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΤΡΩΕΙ ,ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΓΟΥΛΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.
ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ?

Ανώνυμος είπε...

Μπροστάρη μου εσύ.
Αγωνισταρά μου.

Ανώνυμος είπε...

Τι λέει ο ποιητής!!!!
Για το παρασκήνιο στη Δημιουργία 4ου δήμου (Ανθέμια- Ειρηνούπολη) δεν θα μας πεί κάτι; ή μήπως και αυτό δεν το γνωρίζει; Πώς γίνεται να δηλώνει απο την μία ικανοποιημένος για τον 4ο δήμο, να τον ευχαριστεί ο Δήμαρχος Ανθεμίων, και απο την άλλη να στέλνει επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας , όπου δηλώνει ότι θα τους στηρίξει στο αίτημά τους για την δημιουργία ενός μόνο δήμου Επαρχίας Νάουσας;
ΕΡΩΤΩ και περιμένω ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
΄Οπως και νάχει και αυτός ταμείο θα κάνει στο τέλος της θητείας του.
Κύριοι Βουλευτές εκ Βεροίας μεριά, στην επαρχία Νάουσας διαπράξατε ΕΓΚΛΗΜΑ χωρίς να κρατήσετε τα προσχήματα. ΄Ενα μόνο σας απομένει : ή να διορθώσετε το λάθος σας , ή ΣΩΠΑΣΤΕ και ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΟΜΟΥ.-