Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ν.Δ ΦΤΑΕΙ. ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Λογική και ηρωική θα έλεγα ότι είναι η απόπειρα του Τ. Σιδηρόπουλου να απαντήσει στον Μ. Χαλκίδη και στην ένστασή του ότι η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη διότι αν και το Πάσχα πέρασε ακόμη να καταβάλλει στους ροδακινοπαραγωγούς τα 7λ/κ που δικαιούνται.
Στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής τονίζει:
“Χρειάζεται, βέβαια, πολύ θράσος και υποκρισία να επιχειρείς να καταγγείλεις την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να εξαπατήσεις τους αγρότες του Νομού μας, ώστε να αποποιηθείς τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τα αδιέξοδα που δημιούργησε στους αγρότες τα πεντέμισι χρόνια της διακυβέρνησής της χώρας με τη καταστροφική πολιτική της.
Φαίνεται πως, από τη «μεγάλη πίεση» που άσκησε στη κυβέρνηση της Ν.Δ. ο κ. Χαλκίδης, πέτυχε οι αγρότες να πληρώνονται το βιομηχανικό ροδάκινο με μόλις 0,13 λεπτά για τη φετινή χρονιά, από τα 0,28 λεπτά που πληρώθηκαν την τελευταία χρονιά διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ το 2003, όπως ο ίδιος παραδέχεται στην επιστολή του.

Εκτός αν για αυτό το χάλι των τιμών προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη στη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Θέλει να ξεχάσει μάλλον, πως τη περίοδο που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση της χώρας δεν υπήρχαν ούτε φύλλα στα δένδρα.
Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. για την κατρακύλα στις τιμές του βιομηχανικού ροδάκινου.
Από τη «πολλή πίεση» που άσκησε ο κ. Χαλκίδης κατάφερε μαζί με τις χαμηλές τιμές να έχουμε μια εκρηκτική αύξηση στο κόστος καλλιέργειας με αυξήσεις έως και 100% στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα, στο πετρέλαιο, καθιστώντας ουσιαστικά ασύμφορη την καλλιέργεια και οδηγώντας τους αγρότες σε αδιέξοδο και απόγνωση.
Από τη «πολλή πίεση» έμειναν απλήρωτοι οι Νέοι Αγρότες, δεν εξοφληθήκαν τα Σχέδια Βελτίωσης, εκκρεμότητες που χρόνιζαν ακόμη και από την περίοδο του 2004.
Εκκρεμότητες, τις οποίες, το τελευταίο εξάμηνο και μέσα σε ένα δυσμενέστατο οικονομικό περιβάλλον, η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αγρότες, ενώ δίνει έναν τεράστιο αγώνα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και τη διάσωσή της από τη χρεοκοπία.
Όσο δε για το βιομηχανικό ροδάκινο, είναι ίσως το μοναδικό προϊόν που σε όλη την Ελλάδα στηρίζεται με ενίσχυση ποσού ύψους 14 εκ. ευρώ για 200 εκ. κιλά όπως υποσχέθηκε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπατζελή. Το ποσό αυτό έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και τις αμέσως επόμενες μέρες θα καταβληθούν τα χρήματα της ενίσχυσης στους Ροδακινοπαραγωγούς.
Φαίνεται πως και μετά τη συντριπτική ήττα το κόμμα της Ν.Δ. δεν έχει διδαχθεί τίποτα απολύτως και συνεχίζει να εμφανίζει την ίδια αλαζονεία με την οποία κυβερνούσε τη χώρα.
Ακόμη και τώρα το σύνθημα «πιο σεμνά και ταπεινά» δε γίνεται πράξη. Όσο δε για τις υποδείξεις και τις νουθεσίες καλά θα κάνετε να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας και το κόμμα σας, μήπως σας φανούν χρήσιμες.
Το ΠΑΣΟΚ με συνέπεια, με σχέδιο και πρόγραμμα θα αγωνιστεί για να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Για να επανέλθει το χαμόγελο και η ελπίδα στον Ελληνικό Λαό”.

5 σχόλια:

kafeonar είπε...

ego pou eimai agrotis den me noiazei poios ftaiei ta lefta mou 8elo!

Ανώνυμος είπε...

wraios o tasos. o gikonoglou pou einai pou mas elege lefta mehri to pasha? ton perneis kai den sikwnei ta tilefwna

Ανώνυμος είπε...

O Karamanlis poy edose tosa lefta stoys agrotes, den sas arese. Xtypiste tvra ta kefalia sas ston toixo kai parte logia kai yposxeseis! As prosexate....!

Ανώνυμος είπε...

OI BOYLEYTES TOY PASOK YPOSXONTAN LEFTA PRIN TO PASXA
EINAI ANAKSIOPISTOI KAI AYTO LEEI O XALKIDHS KAI LEEI ALH8EIA

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνήσω με τον κ. καφεομαρ στο γενικό πλαίσιο.και στο κάτω κάτω, εγώ, ίσως και εγώ, να μην φταίω.εγώ πρέπει να πληρωθώ. και αν εγώ δεν φταίω μπορώ να δω ποιος πραγματικά ευθύνεται; και αν το δω πως αντιδρώ; τι κάνω για να αλλάξω τα πράγματα και τις καταστάσεις; βέβαια είμαι υποχρεωμένος να ρωτήσω αυτούς που κάνουν εύκολη κριτική στο ΠΑΣΟΚ, πόσο ευχαριστημένοι ήταν με την κυβέρνηση της Ν.Δ.; έχουν κάνει ποτέ την αυτοκριτική τους, έχουν επιρρίψει ευθύνες σε ημέτερους; εκτός και αν έχουν υπογράψει συμβόλαιο με το αλάθητο...... θα έλεγα λοιπόν, και τελειώνω με τούτο , ότι είναι καλό, κατά καιρούς να κάνουμε την αυτοκριτική μας, και να επαναπροσδιορίζουμε της ανάγκες μας, και βάσει αυτών να γίνονται και οι πολιτικές επιλογές μας...δεν είναι όλοι οι άλλοι χαζοί και εγώ ο μόνος έξυπνος, είμαι και εγώ στους όλους, και από εκεί θα πάρω δύναμη για να προχωρήσω.............με εκτίμηση Μοσχοπουλος Νικόλαος.