Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΑΓΓ. ΛΑΚΗΝΑΚΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΜΕΑ-ΧΥΤΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Στη συνεδρίαση της 29ης Μάρτη του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, συζητήθηκε ετεροχρονισμένα και χωρίς δυνατότητα ανατροπής της ήδη δρομολογημένης πορείας πλεύσης, το ζήτημα της χωροθέτησης , του κόστους και της διαχείρισης, τελικά, από επιχειρηματικά συμφέροντα των αστικών απορριμμάτων του Νομού μας.
Εκεί εκφράστηκε και η άποψη της παράταξης μας της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ.
Επειδή τις επόμενες μέρες σχεδόν δε όλες τις στήλες των εφημερίδων του Νομού μας , διαπίστωσα παντελή απουσία των θέσεων της ΔΑΚ, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων υπήρχε και κριτική επί αυτών υπό μορφή παραπολιτικών σχολίων, θεωρώ ότι για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών αξίζει να επισημάνω συνοπτικά πως στο Δημοτικό Συμβούλιο …
- Καταγγείλαμε με στοιχεία και έγγραφα την από κοινού προώθηση από , την εντολέα Ε.Ε., την εντολοδόχο κυβέρνηση της Ν.Δ. , αλλά και όσων εμπλέκονται με την υπογραφή τους , της ακριβής και καρκινογόνου καύσης, της μεθόδου που είναι εχθρός της ανακύκλωσης. Καταγγείλαμε την κατασκευή ΜΕΑ-ΧΥΤΥ αντί της σημερινής φθηνότερης και ασφαλέστερης κατασκευής ΧΥΤΑ με διαχωρισμό και διαλογή στην πηγή. Τονίσαμε ταυτόχρονα ότι όλες οι ανεξέλεγκτες χωματερές πρέπει να κλείσουν και οι χώροι τους πρέπει να αποκατασταθούν.
- Αποκαλύψαμε ότι πίσω από τις προωθούμενες επιλογές κρύβονται οικονομικά συμφέροντα που προωθούν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό, με παρεμβάσεις που τουλάχιστον χρονολογικά σχετίζονται και με την αλλαγή της απόφασης του ΚΑΣ και την θετική τελικά γνωμοδότηση για την συγκεκριμένη θέση, τον Δεκέμβρη του 2008.
- Ταχθήκαμε και ανεξάρτητα από την μέθοδο επεξεργασίας, ενάντια σε οποιοδήποτε τέλος που θα επιβαρύνει τον πολίτη του Νομού μας. Και αυτό γιατί θα έχει ήδη πληρώσει τους υπέρογκους πιά φόρους αλλά και γιατί το γνωστό Ευρωπρόστιμο «ο ρυπαίνων πληρώνει» όταν επιβλήθηκε σε κάποιες εταιρίες, μετακυλίστηκε στον καταναλωτή.
- Αντιδράσαμε στα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την προώθηση της εν λόγω τεχνολογίας καθώς και της διαχείρισης με την μέθοδο μελετοκατασκευή και παραχώρηση για εκμετάλλευση.
Και όλα αυτά συμβαίνουν με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος, που ο βάνδαλος καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής το βιάζει ασύστολα, αποκρύβοντας, πως ο μόνος στόχος του είναι η συσσώρευση νέων υπερκερδών, σε βάρος του πολίτη.
Λακηνάνος Άγγελος
Δημοτικός Σύμβουλος Νάουσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: