Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Τ.Ο ΠΑΣΟΚ ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΚΛΙΚΡΑΤΗ"

Πολιτική παρέμβαση της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ της Νάουσας με αφορμή το σχέδιο του ΥΠΕΣ για την δημιουργία στην περιοχή και δεύτερου δήμου. Η οργάνωση του κυβερνητικού κόμματος θέτει ερωτήματα και περιμένει απαντήσεις. Η ανακοίνωση είναι:
Με αφορμή την παρουσίαση του χωροταξικού μέρους του σχεδίου Καλλικράτης, θέλουμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας όσον αφορά την περίπτωση της πρώην επαρχίας Νάουσας. Ο γνώμονάς μας είναι κοινωνικός, οικονομικός αλλά και βαθύτατα πολιτικός.
Κατηγορούσαμε την προηγούμενη κυβέρνηση όταν σχεδίαζε την «αστική αναγέννηση» του κράτους χωρίς να έχει λάβει υπόψη το υπόβαθρο που προαπαιτείται για μια τέτοιου είδους κίνηση (κοινωνική φροντίδα, πολιτιστική δράση, οικονομικές δραστηριότητες, επάρκεια υπηρεσιών, προοπτική ανάπτυξης).
Αντιπαρατεθήκαμε σε αυτό και παράλληλα δεσμευτήκαμε ότι ο Καποδίστριας 2 πρέπει να μπει στη λογική της ευρύτερης αλλαγής της δημόσιας διοίκησης και όχι κάτω από το πρίσμα των τοπικών πολιτικών συμφερόντων.
Η Λαϊκή Εντολή μας έδωσε το δικαίωμα να κάνουμε πράξη τις εξαγγελίες μας.
Στις αρχές του χρόνου ανακοινώθηκε η «Νέα Αρχιτεκτονική» του κράτους. Το πνεύμα της σαφέστατο:
- Επιβεβαίωση της ανάγκης του συνολικού σχεδιασμού του κράτους.
- Επιβεβαίωση της ανάγκης του να ξεφύγουμε από το συγκεντρωτισμό.
- Επιβεβαίωση των εξαγγελιών ότι το σημαντικότερο πλεονέκτημα της νέας αρχιτεκτονικής θα είναι η αναπτυξιακή της προοπτική που θα επιτευχθεί με τη συγκρότηση λειτουργικών και αυτοδύναμων Ο. Τ. Α.
Με βάση όλα τα παραπάνω, ζητούμε απάντηση στο εξής: Με ποια κριτήρια κύριοι νομιμοποιείτε τη μη ένωση των όμορων δήμων της επαρχίας Νάουσας από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων της περιοχής έχει εκφραστεί δημόσια υπέρ της πρότασης των τριών (3) δήμων στην Ημαθία (μελέτη ΙΤΑ), αλλά και παραβλέποντας το αυταπόδεικτο, δηλαδή ότι θεμελιώνεται έναςδήμος χωρίς διαχειριστική επάρκεια, με την ανάγκη να δημιουργήσει εκ του μη όντος υπηρεσίες, να στελεχωθεί με ειδικότητες (οικονομολόγος, μηχανικός) και να δημιουργήσει υποδομές τις οποίες μπορεί να καρπωθεί άμεσα μέσω της πολυαναμενόμενης αλλά και αναγκαίας συνένωσης με το δήμο της Νάουσας.
Η συγκεκριμένη συγκυρία είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για την «επανεκκίνηση» της περιοχής μας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη κάνοντας ο,τιδήποτε χρειαστεί ώστε να αποκατασταθεί η επικείμενη αδικία εις βάρος των πολιτών της επαρχίας μας.
Καλούμε τους κ.κ. βουλευτές του νομού μας να πάρουν θέση δημοσίως για το καυτό αυτό ζήτημα. Ας γίνουν αυτοί η έμπνευση και το παράδειγμα για την άλλη πολιτική κουλτούρα στον τόπο μας.
Καλούμε όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της επαρχίας μας να πράξουν το ίδιο ακριβώς.
Καλούμε όλους τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας να αναλάβουν για ακόμα μία φορά τις ευθύνες τους.
Καλούμε τέλος όλους τους ενεργούς πολίτες αυτού του τόπου να σηκώσουν τη φωνή τους και να δώσουν επιτέλους νόημα σε αυτό που λέμε «ανοικτή διαβούλευση».
Εμείς ως τοπική οργάνωση αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, δηλώνουμε πως θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε απόφαση οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας.
Το πνεύμα της εποχής θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη και όχι ο μαρασμός.
Σταματήστε επιτέλους να μας τρομοκρατείτε καθορίζοντας για εμάς ένα μέλλον ζοφερό. Φοβόμαστε αρκετά από μόνοι μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: