Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ. ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Την διαβεβαίωση ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την διοικητική μεταρρύθμιση θα διορθωθεί το λάθος που προέκυψε με την μετονομασία του δήμου Βέροιας σε δήμο Βεργίνας, έλαβε η δήμαρχος...
...Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Αυτό ανακοίνωσε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και των βουλευτών Άγγελου Τόλκα, Θανάση Γικόνογλου και Μιχάλη Χαλκίδη. Η κ. Ουσουλτζόγλου στην εισήγησή της, τόνισε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου, πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει μια απόφαση για την διατήρηση του ονόματος του δήμου. «Αναγνώρισαν ότι έγινε ένα σημαντικό λάθος. Θα το διορθώσουν. Είναι λάθος και για ιστορικούς αλλά και διοικητικούς λόγους» τόνισε η κ. Ουσουλτζόγλου και πρόσθεσε ότι συμφωνεί με την χωροταξικό.

Επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών έκανε και ο Μητροπολίτης. «Ήταν κεραυνός εν αιθρία. Μέγα ιστορικό λάθος. Επικοινώνησα και με την κ. Τζάκρη και με τον κ. Μπόλαρη και αναγνώρισαν το λάθος τους».
Τοποθέτηση έκαναν και οι ιστορικοί Γιώργος Χιονίδης και Θωμάς Γαβριηλίδης. Υποστήριξαν ότι υπάρχουν επιγραφές από τα Ελληνιστικά χρόνια που αναφέρονται στο δήμο Βέροιας και πρόσθεσαν ότι η Βέροια ήταν η πόλη που υποδέχθηκε τον Απόστολο Παύλο. «Η Βέροια είναι μια πόλη που δεν άλλαξε ούτε όνομα ούτε θέση» πρόσθεσε ο κ. Χιονίδης.
Αμέσως μετά τον λόγο πήραν οι βουλευτές. Ο κ. Γικόνογλου δήλωσε ότι δεν δέχεται την μετονομασία του δήμου Βέροιας και πρόσθεσε ότι το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Αντίθετος στην μετονομασία του δήμου Βέροιας ήταν και ο Άγγελος Τόλκας ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος της πρωτεύουσας θα διατηρήσει το όνομά του. Ο κ. Τόλκας τοποθετήθηκε ξανά υπέρ της δημιουργίας τριών δήμων στο νομό.
«Έχει τελειώσει η ιστορία, το όνομα έχει ήδη διορθωθεί» συμπλήρωσε ο κ. Χαλκίδης και πρόσθεσε: «κατάλαβαν το ατόπημά τους. Δεν έγινε καμιά διαβούλευση για το σχέδιο που κατατέθηκε. Οι επαφές έγιναν μόνο με κυβερνητικούς βουλευτές, εμάς δεν μας ρώτησε κανείς. Η Βέροια εκτός από τους ιστορικούς, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που η πρωτεύουσα της Ημαθίας πρέπει να διατηρήσει το όνομά της».
Μετά τους τρεις βουλευτές διαβάστηκε και γραπτή δήλωση του βουλευτή Τάσου Σιδηρόπουλου στην οποία υπογράμμιζε ότι το θέμα έληξε, το όνομα της Βέροιας δεν θα αλλάξει σε Βεργίνα και ότι θα υποστηρίξει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας.
Αμέσως μετά το λόγο πήραν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο κ. Σκουμπόπουλος δήλωσε ότι η ιστορία του ονόματος της Βέροιας θυμίζει αυτό που λέει ο λαός μας ότι «βρέθηκε ένας τρελός, πέταξε μια πέτρα στο πηγάδι και μαζεύτηκαν όλοι οι σοφοί για να την βγάλουν έξω».
Ο πρώην δήμαρχος Βέροιας άνοιξε την κουβέντα περισσότερο, λέγοντας ότι το θέμα του ονόματος της Βέροιας δεν είναι το μοναδικό που πρέπει να συζητηθεί αλλά υπάρχουν και σοβαρότερα ζητήματα που δεν τα αντιμετωπίζει το σχέδιο που κατέθεσε ο κ. Ραγκούσης. «Να προχωρήσει ο Καλλικράτης. Όχι έτσι όμως διότι θα είναι ο τάφος της αυτοδιοίκησης. Να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να εφαρμοστεί την άλλη τετραετία. Επίσης να γίνουν πέντε δήμοι, με δημιουργία δήμου Βεργίνας κάτω από τον Αλιάκμονα. Δεν μπορεί να γίνεται δήμος στον κάμπο της Νάουσας και να μην γίνει δήμος Βεργίνας».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε οι πολιτικοί έχουν τα ζόρια τους (και τους συνηθήσαμε και τους καταλαβαίνουμε, τρίζει η θεσούλα τους!). Ο μητροπολίτης όμως τι ρόλο βαράει; Δεν κοιτάνε να πουλήσουν τίποτε, να χαρίσουν τίποτε, να εκποιήσουν τίποτε, να πληρώσουν κανονικά το φόρους για την ακίνητη εκκληsιαστική περιουσία, οι προστατευόμενοι του ελληνικού κράτους και μετά να το παίξουν εθνοπατέρες και ενδιαφερόμενοι; Από το 1821 και μετά στην αμάκα είναι, οι κρατικοδίαιτοι.....!
Εμείς, η Κύπρος και το Ιράν είμαστε έτσι. Ούτε στη Σαουδική Αραβία τέτοιο χάλι!!!

Ανώνυμος είπε...

ENA EINAI TO ONOMA DHMARXESA :
<< Θ Ε Σ Η 12 >>