Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΟ Δ.Δ ΣΦΗΚΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Θηλυκή αρκούδα με δυο μικρά εμφανίστηκε κοντά στο δ.σ. Σφηκιάς του Δήμου Μακεδονίδος - Ν. Ημαθίας στον ορεινό όγκο των Πιεριών.
Μετά από σχετική ενημέρωση συνεργάτης...
επισκέφθηκε την περιοχή και συναντήθηκε με τον κτηνοτρόφο που είδε την αρκούδα.
Το ζώο πλησίασε μαντρί, όπου έγινε αντιληπτό από τον Αλβανό βοσκό ο οποίος οπισθοχώρησε φοβισμένος και η αρκούδα απομακρύνθηκε χωρίς να προκαλέσει ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο.
Όπως διαβεβαίωσε ο κτηνοτρόφος κ. Γραμματικός, η είδηση που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά μέσα περί συμπλοκής του βοσκού με την αρκούδα και τραυματισμό του πρώτου, είναι πέρα για πέρα αναληθής.
Ο βοσκός στην προσπάθεια του να τρέξει φοβισμένος μακριά από την αρκούδα με τα μικρά της, σκόνταψε και έπεσε στο έδαφος χωρίς να τραυματιστεί, ενώ και η αρκούδα φοβισμένη απομακρύνθηκε προς τη αντίθετη κατεύθυνση.
Ο συνεργάτης του Αρκτούρου ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους της περιοχής σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της αρκούδας και έδωσε οδηγίες για τον χειρισμό της παρουσίας του ζώου στην περιοχή, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα συμπλοκής της με ανθρώπους αλλά και τη λήψη μέτρων για την αποφυγή της καταστροφής ζωικού κεφαλαίου.
Το ζώο έχει οδηγηθεί στην περιοχή πιθανόν εκτοπισμένο από διάφορες αιτίες από την περιοχή του και η μέχρι τώρα συμπεριφορά του κρίνεται μη προβληματική για τους κτηνοτρόφους της περιοχής.
Ο συνεργάτης μας είχε τη βοήθεια του Φ. Αργυρίου εθελοντή μέλους της τοπικής Ομάδας Παρέμβαση, που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Αρκτούρο και του Δασοφύλακα του Δασαρχείου Βέροιας Μιχάλη Αρσενά.
Επίσης είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Μακεδονίδος Γιάννη Δάλλα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν εκείνος που κινητοποίησε τον Αρκτούρο.
Στην φωτογραφία: Ο Κτηνοτρόφος κ. Γραμματικός, ο συνεργάτης του Αρκούρου Λάμπρος..., ο Δασοφύλακας Μιχάλης Αρσενάς και ο εθελοντής Φώτης Αργυρίου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OYTE H ARKOYΔA TON ANTEΞΕ..........
ΠΗΡΕ ΤΩΝ ΟΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΖ
ποιόν τρέμουν ακόμα και οι αρκούδες?
α) το ΔΑΛΛΑ
β) τον ΑΡΓΥΡΙΟΥ
γ)το ....ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

TO PNEYMA TO OMOOYSION,
TRIA SE ENA POY LENE.

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΟΜΑΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ!