Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας την Κυριακή 9 Μαΐου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Σχοινά του Νεοχωρίου και της Καψόχωρας για άλλη μία φορά ενώσανε τις δυνάμεις τους και το μεράκι τους για την διαφύλαξη της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς και προσέφεραν στο κοινό του Δήμου...
...Αλεξάνδρειας μια καταπληκτική παράσταση αφιερωμένη στη ΜΑΝΑ.
Με ρίγη συγκίνησης παρέλασε μπροστά στα βουρκωμένα μάτια των θεατών το πρόσωπο που βρίσκεται δίπλα μας σε κάθε φάση της ζωής μας. Η γλυκιά μορφή που μοιράστηκε μαζί μας ελπίδες και όνειρα , μας έδωσε ευχές και εφόδια για τη ζωή , χάρηκε με τις χαρές μας και έκλαψε με τις λύπες μας. Ξενύχτισε στο προσκεφάλι μας. Μας αποχαιρέτησε και μας καλωσόρισε. Και όταν χρειάστηκε θυσιάστηκε για μας, τα παιδιά της. Γιατί τελικά όλες οι μάνες ίδιες είναι.
Αυτό θέλησε να καταδείξει και η συγκεκριμένη παράσταση. Οι μορφές πολλές , η Ρουμλουκιώτισσα μάνα , η πρόσφυγας Μικρασιάτισσα μάνα , η ξεριζωμένη Πόντια μάνα , η χαροκαμένη Ναουσαία μάνα. Αλλά στο τέλος το ίδιο πρόσωπο , η ίδια μεγάλη καρδιά , η ίδια ζεστή αγκαλιά , Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ !
Την εκδήλωση πλαισίωσαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας , το ΚΕΡΛΑΠ Αγκαθιάς , ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Νάουσας «η Αράπιτσα» και ο Σύλλογος προσφύγων Μικρασιατών Θες/νίκης «οι Ρίζες μας».Συντονιστής της παράστασης ήτανε ο γνωστός χοροδιδάσκαλος Δημήτρης Σαμαράς και όλη η εκδήλωση ήτανε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλεξάνδρειας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πεταμενα λεφτα....
και ο συντονιστης.....χαχαχαχαχαχαχα