Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΤΕΛΟΣ Ο Σ. ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συνήλθε σε ολομέλεια η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας του δήμου Αλεξάνδρειας (απουσίαζε ο Μ. Κουτλής) χτες Δευτέρα στο δημαρχείο και μετά από πολύωρη συζήτηση και κατόπιν πρότασης του δημάρχου Μπ. Γκιόνογλου αποφασίστηκε ομόφωνα η αποχώρηση του αντιδημάρχου Σ. Κούγκα από την ομάδα και η παύση του από τα καθήκοντά του.
Η συζήτηση διεξήχθη σε...
...ήρεμο κλίμα αν και μερικές φορές οι τόνοι ανέβηκαν όπως ήταν αναμενόμενο. Σημείο τριβής των δυο πλευρών η απόφαση του Σ. Κούγκα να είναι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με το παραταξιακό ψηφοδέλτιο της ΝΔ που κατά πάσα πιθανότητα, για να μην πω βεβαιότητα, θα έχει ως επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο τον Φώτη Δημητριάδη.
Εκτός του δημάρχου που τοποθετήθηκε και εξήγησε στον κ. Κούγκα τους λόγους της απόφασής του το λόγο πήραν η αντιδήμαρχος Μ. Βουλγαροπούλου και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΠΠΚΑ Παν. Μεσαλάς, αμφότεροι μέλη της Ν.Δ που όπως είπαν παραμένουν στην δημοτική παράταξη του Μπ. Γκιόνογλου όπως βέβαια και τα υπόλοιπα μέλη της ΝΔ κ. Ελευθερίου Ν, Παπαδόπουλος Απ., Νία Σπανού.
Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη και πολλοί ήταν αυτοί που ρίχνουν ευθύνες στον δήμαρχο Μπ. Γκιόνογλου για την αργοπορημένη αντίδρασή του αφού είναι γνωστή η απόφαση του κ. Κούγκα να πολιτευθεί με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ από τις 6 Νοεμβρίου του περασμένου έτους και όλοι περίμεναν την δική του αντίδραση.
Από την πλευρά του ο τέως αντιδήμαρχος δηλώνει ότι η απόφασή του ήταν γνωστή σε όλους με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και είναι πολιτική απόφαση. Επισημαίνει ότι η επικείμενη εκλογική μάχη του Νοεμβρίου έχει εκτός από αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και πολιτικά και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την συστράτευσή του στον αγώνα που θα δώσει η παράταξή του, η ΝΔ αφού οι λόγοι και οι αιτίες που τον οδήγησαν εκτός παραταξιακού ψηφοδελτίου το 2002 έχουν εκλείψει οριστικά.
Τέλος ο Σ. Κούγκας είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι η επιλογή του Φ. Δημητριάδη είναι η καλύτερη δυνατή για τον “Καλικράτειο” δήμο Αλεξάνδρειας και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε η εκλογική μάχη να καταστεί νικηφόρα και επ ωφελεία για τον τόπο συνολικά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι υπογράφοντες την παρούσα, Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι Αλεξάνδρειας, μέλη της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, επιθυμούμε να δηλώσουμε και να γνωστοποιήσουμε προς εσάς τα παρακάτω:
Σύμφωνα με το άρθρο 94 παράγραφος 5 του Νόμου 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», η Δημοτική ομάδα της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών» συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση και μετά τη δήλωση του μέλους της και μέχρι σήμερα Αντιδημάρχου, κ. Κούγκα Αθ., ότι επρόκειτο να είναι υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου με άλλη παράταξη, αποφάσισε ομόφωνα για λόγους ηθικής τάξης να τον θέσει εκτός Δημοτικής ομάδας.
Μετά από αυτή την εξέλιξη αυτόματα ακολουθεί, με απόφαση Δημάρχου, η παύση του κ. Κούγκα Αθ. από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με τα άρθρα 87 παρ. 2 και 94 Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Ευχαριστούμε τον κ. Αθανάσιο Κούγκα για τα επτά χρόνια συνεργασίας και για τη συμβολή του στο σπουδαίο έργο που μαζί αποφασίσαμε, μαζί δρομολογήσαμε και μαζί υλοποιήσαμε.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας παραμένει ενωμένη, δυνατή και πιστή στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, όπως τις εκφράσαμε από το ξεκίνημα του συνδυασμού μας μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, με συνέπεια και προοπτική, το έργο που έχουμε αποφασίσει.
Αλεξάνδρεια, 25/05/2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλός πολίτης Κούγκα

loulas είπε...

, Φαρσοκωμωδία χειρίστου βαθμού, Άτομα όπως ο Κόυγκας και οι υπόλοιποι δήθεν μέλη τις ΝΔ πού βρίσκονται στον Γικόνογλου έχουν τεράστια ευθύνη και οι επιλογές τους είναι ανάλογα με τα συμφέροντα τους , Αλλά ας δούμε την διαδρομή του Κούγκα πρώτα,Αφού επί χρόνια στήριζε τις Πασοκικές Διοικήσεις στην Ένωση συμμετείχε ενεργά στο κλείσιμο αυτού του μεγάλου οργανισμού, Όταν έκλεισε η ένωση θυμήθηκε την τοπική αυτοδιοίκηση έπλασε το μύθο τις αποπομπής του από τον Στεφανάκη και νάτος πάλι συνεργάτης του Πασοκικού Δημάρχου Γικόνογλου και το 2002 αλλά και το2006 απέναντι στο ψηφοδέλτιο του Καραμούσα, Όταν το 2002 ο Δημητριάδης ήτανε υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ αλλά και το 2006 ως αποστάτης απέναντι στην ΝΔ ο Κούγκας στήριζε Δριστά ,τώρα κατά δήλωση του στηρίζει Δημητριάδη και έχουμε συνέχεια, Δηλαδή εμένα με λένε ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω, Όσο για το Μεσαλά τον πρώην Πρόεδρο τις ΟΝΝΕΔ τρομάρατου αν δεν υπήρχε ο Κούγκας θα ήτανε Δημοτικός υπάλληλος η δημοτικός σύμβουλος? Για τους άλλους δεν αξίζει ο κόπος να ασχοληθώ καθόλου αν τους ξαναδείτε δημοτικούς συμβούλους γράψτεμου, Μετά από όλα αυτά τα γνωστά βέβαια ας αναφωνήσουμε ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και καλά σαράντα όλοι μαζί στο δρόμο που χάραξε η Ντόρα με την παρέα τις,