Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ν.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΑΣΟΚ: Ο ΗΛ. ΜΕΝΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...


Δηλώνει διαψευσμένος και εν πολλοίς αγανακτισμένος από τα όσα διαδραματίζονται στο κομματικό όργανο που συμμετέχει εδώ και δυο χρόνια περίπου. Καταγγέλλει ότι η ΝΕ Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ δεν λειτουργεί με ευθύνη του γραμματέα Παπαστεργίου και ότι έχει μετατραπεί σε διοικητικό όργανο διεκπεραίωσης οδηγιών της Αθήνας.
Ο Ηλίας Μεντής, μέλος της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή του εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του και ...
...δηλώνει ότι παραμένει μέλος του κόμματος αγωνιζόμενος να αλλάξουν οι εσωτερικοί συσχετισμοί.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Σύντροφοι
Με την επιστολή μου αυτή παραιτούμαι από τη θέση μου ως μέλους της Ν.Ε Ημαθίας.
Στην πορεία των δυο και πλέον χρόνων της θητείας της ΝΕ εργάστηκα όσο μου το επέτρεπαν οι δυνάμεις μου για την σταθεροποιητική στην αρχή και νικηφόρα στο τέλος πορεία του ΠΑΣΟΚ, έχοντας ως πυξίδα τα όσα διακήρυξε ο πρόεδρός μας όλα αυτά τα χρόνια.
Πίστεψα και- δυστυχώς διαψεύστηκα- ότι μπορεί να αλλάξουν όλα στο κίνημά μας έτσι ώστε από κόμμα παραγόντων να μετατραπεί σε ένα κόμμα αξιών, σε ένα κόμμα δημοκρατικών διαδικασιών, σε ένα κόμμα που να αφουγκράζεται τα θέλω της κοινωνίας και όχι τα θέλω των κάθε λογής συμφερόντων, μικρών ή μεγάλων.
Πίστεψα και πιστεύω ακόμη, ότι μπορούν τα όργανα του κινήματος η ΝΕ, η Διευρυμένη ΝΕ αλλά και οι Τ.Ο να μετατραπούν σε όργανα παραγωγής πολιτικής και σε όργανα αναφοράς όλης της κοινωνίας και όχι να χρησιμοποιούνται απλά σαν ένας εκλογικός μηχανισμός.
Στη πορεία αυτή πολλές φορές βρέθηκα αντιμέτωπος με δυσάρεστες καταστάσεις που συνέβησαν στη λειτουργία της Ν.Ε στις οποίες προσπάθησα να λειτουργήσω ενωτικά για την επίτευξη του στόχου που ήταν η νίκη στις εκλογές και για να μη δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται στις εκλογές αλληλοσπαρασσόμενο.
Δυστυχώς όμως και κυρίως μετά τις εκλογές η λειτουργία όλων των οργάνων έχει εντελώς ατονήσει.
Η Ν.Ε έχει μετατραπεί (με ευθύνη κυρίως του γραμματέα)και λειτουργεί σαν μια διοικητική υπηρεσία η οποία είναι υποχρεωμένη και χωρίς αντιρρήσεις να εκτελεί τις εντολές των ανώτερων οργάνων.
Λειτουργεί (;) μόνο ο γραμματέας ο οποίος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να δικαιολογήσει όλους όσους κατά καιρούς του έχουν προσάψει πολιτική ανικανότητα και ανυπαρξία.
Έτσι δικαιολογείται το γεγονός ότι σε μεγάλες επιλογές της Κυβέρνησης (οικονομικά μέτρα, ασφαλιστικό) δεν έχει προκαλέσει καμιά συζήτηση στη Ν.Ε έστω "για τα μάτια του κόσμου".
Έτσι δικαιολογείται το γεγονός ότι ακόμα και το μοναδικό θέμα που πήρε απόφαση η Ν.Ε που ήταν το χωροταξικό του Καλλικράτη, τήρησε "σιγήν ιχθύος" με αποτέλεσμα να αναρωτιέται η κοινωνία αν υπάρχει Ν.Ε
Σύντροφοι
Επειδή όλα αυτά και πολλά άλλα από τη λειτουργία της ΝΕ έρχονται σε αντίθεση με όλα όσα πιστεύω για τη λειτουργία των οργάνων, θεωρώ ότι η παρουσία μου στη ΝΕ δεν προσφέρει τίποτα σ΄ αυτή τη φάση και παραιτούμαι από την ιδιότητά μου ως μέλους της.
Γιατί η παραμονή μου στο όργανο αυτό νομιμοποιεί εκείνους που θέλουν τη ΝΕ ένα αποστεωμένο όργανο που υλοποιεί άλλους σκοπούς κι άλλους στόχους.
Παραμένω δε απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ αγωνιζόμενος για την αλλαγή των συσχετισμών στο εσωτερικό του -έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα η ρήση του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου- για ένα ΠΑΣΟΚ γεννημένο από το λαό που να αγωνίζεται με το λαό για το λαό.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Ηλίας Μεντής
-η φωτογραφία είναι από το verianet

3 σχόλια:

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του κ. Μεντή με απογοήτευση διαπιστώνω ότι αυτή καθαυτή η παραίτηση έγινε για λόγους λειτουργίας του οργάνου της ΝΕ και όχι για την ουσία της πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος. Δηλαδή αν το όργανο της ΝΕ λειτουργούσε ικανοποιητικά δε θα άνοιγε ρουθούνι και όλα θα ήταν μέλι γάλα;
Σε κάθε περίπτωση χωρίς ίχνος μηδενιστικής διάθεσης είναι μια θετική εξέλιξη, που παρέμεινε ημιτελής.

Παναγιώτης Χατζησάββας

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΗΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΩΝ ΤΡΑΓΩΝ.
ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ.
ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ,ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΙΟ ΧΟΝΔΡΑ.
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ,Η ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ .....ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ?
ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΤΟ ....ΜΕΛΙ ΕΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ...
ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ...ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΞΕ Ο ΜΕΝΤΗΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.-