Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

2η ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΗΜΑΘΙΑΣ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος της Κορυφής διοργάνωσε την "Γιορτή της Πίτας" και όπως ήταν αναμενόμενο κατέπληξε τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στην πλατεία του χωριού από νωρίς για να διασκεδάσει και να χειροκροτήσει τα παιδιά του συλλόγου που χόρεψαν ανοίγοντας την εκδήλωση.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Γρηγόρης Κουζιώρτης στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στην συνήθεια των ντόπιων κατοίκων τα παλαιότερα αλλά και σήμερα να φτιάχουν κάθε Σάββατο πίτα, είπε πως με τέχνη άνοιγαν το φύλλο και ευχήθηκε αυτή η νόστιμη συνήθεια να μην ξεχαστεί.
Ακολούθως ο δήμαρχος Φ. Δημητριάδης (δείτε το βίντεο) που πήρε το λόγο υποσχέθηκε ότι...
...ο δήμος Πλατέος εκτός των συγχαρητηρίων στους συντελεστές της εκδήλωσης θα στηρίξει έμπρακτα αυτή την προσπάθεια ώστε και στο μέλλον, στον Καλλικράτειο Δήμο Αλεξάνδρειας η Κορυφή να συνεχίσει να κάνει αυτή την εκδήλωση.
Τέλος, ο μοναδικός παριστάμενος βουλευτής Άγγ. Τόλκας συνεχάρη τον σύλλογο για την πετυχημένη εκδήλωση.
Να σημειώσουμε ότι η φετινή εκδήλωση της Κορυφής είναι ενταγμένη στα ΙΣΤ΄ Παύλεια. Εκτός των πολιτών που πήραν μέρος στο γλέντι και των χορευτικών συγκροτημάτων που ήταν προσκεκλημένα το "παρών" έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Αλεξάνδρειας Παν. Μεσαλάς και Μ. Βουλγαροπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλεξάνδρειας Γκαβαρδίνας και Τζίλας, οι αντιδήμαρχοι Πλατέος κ. Κιρκιλιανίδης, Ανδρονίδης και Βασιλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: