Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΚΑΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Μ. ΜΑΛΙΩΡΗ - Χ. ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ

Επισφραγίστηκε η σύμπραξη του ΟΚΑΝΑ με το Νοσοκομείο Βέροιας και το Δήμο Βέροιας για την ανέγερση και λειτουργία Κέντρου Θεραπείας (πρόγραμμα φαρμακευτικής υποκατάστασης) για εξαρτημένα άτομα. Όπως ενημερώνει ο Δήμος Βέροιας μετά από εντατικές προσπάθειες των τελευταίων ημερών επιτεύχθηκε η συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων στο...
...Νοσοκομείο Βέροιας την Πέμπτη 10 Ιουνίου, παρουσία της προέδρου του ΟΚΑΝΑ κας Μαλλιώρη Μελπωμένης που ταξίδεψε από την Αθήνα ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Μέσα σ΄ ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα δικαίωσης των προσπαθειών που ξεκίνησε προ τριετίας από την παρούσα Δημοτική Αρχή, η Δήμαρχος Βέροιας κα. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης , ο πρόεδρος του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας κ.Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου που πρωτοστάτησε σ΄ αυτό το εγχείρημα και η υπεύθυνη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κα. Αναστασία Μαρασλή, συζήτησαν τις λεπτομέρειες υλοποίησης του σχεδίου .

Κατά την συζήτηση προέκυψε η δέσμευση του ΟΚΑΝΑ για τη μελέτη και την τοποθέτηση λυομένου βαρέως τύπου, με δυναμική εξυπηρέτησης 250 ατόμων, με πλήρη κάλυψη της δαπάνης από μέρους του, σε παραχωρημένο από το Δήμο Βέροιας οικόπεδο, παρακείμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, ενώ το Νοσοκομείο, δια του εκπροσώπου του Διοικητού του, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεσμεύτηκε για την υποστήριξη με ένα πλέγμα ενεργειών που προβλέπονται (γραμματειακή υποστήριξης φύλαξη, καθαριότητα, εργαστηριακές εξετάσεις προαπαιτούμενες για την ένταξη στο πρόγραμμα των ωφελουμένων ).
Εν΄ όψει της υλοποίησης αυτού του έργου, η Δήμαρχος κάλεσε τον κ. Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, λόγω της μέγιστης συμβολής του και της διαρκούς προσήλωσης στο εγχείρημα αυτό, να παραμείνει και στη διάρκεια της νέας Δημοτικής περιόδου στους κόλπους της παρούσας Δημοτικής αρχής και να συνεχίσει το έργο του, πρόταση της οποία ο τ. Αντιδήμαρχος αποδέχτηκε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι.
Τα τελευταία 2 με 3 χρόνια ο δήμος Βέροιας έχει κάνει αλματώδη βήματα στην ανάπτυξη των κοινωνικών του δομών. Το ταμείο κοινωνικής αλλυλεγγύης, το δημοτικό Ιατρείο (επίκαιρο και χρήσιμο όσο ποτέ!), η στέγη του κακοποιημένου παιδιού, το κουπόνι ζωής και πολλά άλλα, τα οποία κατα την άποψη μου δείχνουν πιο πρέπει να είναι το πραγματικό πρόσωπο μιας τοπικής αυτοδιοίκησης: Υποστήριξη και πρόληψη.
Μακάρι να προχωρήσει το συγκεκριμένο και στο συγκεκριμένο σημείο, γιατί όλα τα παιδιά που έχουν εξαρτήσεις, είναι άνθρωποι που απλά κάπου "έχασαν" το νόημα και είναι σημαντικό όλοι μας να τους αγκαλιάζουμε και να τους στηρίζουμε στην δύσκολη μάχη που έχουν. Είναι άνθρωποι επίσης, που όταν κατανοήσουν την αξία της 2ης αυτής ευκαιρίας, συχνά μας βάζουν τα γυαλιά με την επιμονή, την υπομονή και την εργατικόητα τους.
Μακάρι, να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες αυτές (με την παραμονή μάλιστα και του κύριου Χ"Αθανασίου που μέχρι σήμερα έχει κάνει μοναδική δουλειά) και να αγκαλιάσουν τα προβλήματα αυτά των νέων με θέρμη, σεβασμό και αλληλεγγύη.
Πιστεύω ότι το πρόσφατο συνέδριο της Πάντειου σχολής στην Αθήνα, όπου η Βέροια ήταν επίτημη προσκεκλημένη για να αναδείξει το κοινωνικό έργο που συντελείται στον δήμο, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι τουλάχιστον έχει δημιουργηθεί μια κοινωνική ασπίδα προστασίας. Κάτι σημαντικό σε τέτοιους καιρούς.
Συνεχίστε έτσι.Μπράβο.