Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ

Πάνω από 150 διευθυντές και εκπαιδευτικοί Δημοτικών Σχολείων της 3ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα επιμορφωτική ημερίδα που έγινε σήμερα στο Πλατύ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Σχολικός Σύμβουλος της...
...3ης Περιφέρειας Π.Ε. Ημαθίας, κ. Πέτρος Κλιάπης, παρουσίασε τις πρόσφατες θεσμικές και λειτουργικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ακολούθησαν εισηγήσεις, από την κ. Όλγα Κασσώτη, υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα «Η ποιοτική αναβάθμιση της μάθησης μέσα από τη μείωση της ύλης» και την κ. Παναγιώτα Παπαδήμου, δασκάλα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, με θέμα «Από τη διδασκαλία της γλώσσας στη φιλαναγνωσία».
Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο δήμαρχος Πλατέος, κ. Φώτης Δημητριάδης. Στη σύντομη ομιλία του, ο δήμαρχος Πλατέος, ευχαρίστησε τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Κλιάπη για την επιλογή του να πραγματοποιηθεί η ημερίδα στο δήμο Πλατέος, εξήρε την διαχρονική όσο και καθοριστική συμβολή των εκπαιδευτικών στην ηθική, κοινωνική και πνευματική διαπαιδαγώγηση του ελληνικού λαού και τόνισε την ανάγκη της διαρκούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών λειτουργών προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία, στο περιεχόμενο της παιδείας - που συνεχώς μεταβάλλεται από την ιλιγγιώδη επιστημονική-τεχνολογική πρόοδο και την παγκοσμιοποίηση της γνώσης και της οικονομίας -, αλλά και στις απαιτήσεις της κοινωνίας, παρά τις όποιες αντιξοότητες και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εκπαιδευτικών.


Επίσης, ο δήμαρχος Πλατέος αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις προσπάθειες του δήμου Πλατέος που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια προκειμένου όλες οι Σχολικές Μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Πλατέος, να είναι σήμερα υπερεπαρκείς και να διαθέτουν αξιοζήλευτες σύγχρονες υποδομές, γεγονός που δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον στους δασκάλους και στους μαθητές να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και να υπηρετήσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: