Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Διαστάσεις επιδημίας έχουν πάρει τα «λουκέτα» και η ανεργία στο νομό Ημαθίας όπως ανέφεραν εκπρόσωποι τοπικών φορέων σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες στη Βέροια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Δημήτρη Ταχματζίδη, μόνο στον κεντρικό δρόμο της Βέροιας, που είναι και από τους πιο εμπορικούς, το τελευταίο δίμηνο έκλεισαν περίπου 15 καταστήματα, ενώ η ανεργία ξεπερνάει το 25%...
...στο νομό και έχει εκτιναχτεί πάνω από το 50% στη Νάουσα.
Ο κλάδος της οικοδομής συρρικνώθηκε, τρεις βιομηχανίες έτοιμου ενδύματος έβαλαν «λουκέτο», με αποτέλεσμα να βρεθούν στο δρόμο 150 οικογένειες, ενώ οι έμποροι «με νύχια και με δόντια» κρατούν τις επιχειρήσεις τους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο νομό είναι πως αυξάνονται οι εργοδότες οι οποίοι απολύουν εργαζομένους και τους προσλαμβάνουν με την πρακτική της μερικής απασχόλησης.
Ο κ. Ταχματζίδης προτείνει την έκδοση ειδικής κάρτας, με την οποία καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα έκπτωσης στα συμβεβλημένα καταστήματα. Παράλληλα, θα προταθεί στο δήμο να προχωρήσει σε μείωση τιμών στα πάρκινγκ, την οποία και θα «απολαμβάνουν» όσοι θα προσκομίζουν απόδειξη αγορών από τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής.
30% κάτω ο τζίρος
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Αναστάσιος Κοντογουλίδης, έκανε λόγο για δραματική κατάσταση στον εμπορικό κόσμο. Οπως είπε, ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 30%.
Οι εγγραφές στο Επιμελητήριο Ημαθίας έχουν μειωθεί, βάσει των στοιχείων, αφού στο πρώτο εξάμηνο φέτος έφτασαν σε 250, έναντι 332 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι διαγραφές διαμορφώθηκαν σε 204 από 226.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: