Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Με Θανάση Αγαπητό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κεντρική Μακεδονία / ρεπορτάζ / video

Θανάσης Αγαπητός,
υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Μετά από τρεις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέληξε με συντριπτική πλειοψηφία (οχτώ λευκά) στο πρόσωπο του Θανάση Αγαπητού και του ανέθεσε την ευθύνη να ηγηθεί του Περιφερειακού ψηφοδελτίου στην κρίσιμη πολιτική μάχη των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Ο Θ. Αγαπητός, γνωστός αγωνιστής του κινήματος, μέλος της διοίκησης της...
Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), έχει διακριθεί τόσο για την δράση του όσο και για το ήθος του και την συνέπειά του στις ιδέες του. Η επιλογή του γέμισε με ελπίδες τον κόσμο των κινημάτων και της δικής μας αριστεράς.
Ο ίδιος στην τοποθέτησή του ανέδειξε τα πολιτικά χαρακτηριστικά της εκλογικής μάχης, τα καθήκοντα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και επανέλαβε τις τρεις βασικές αρχές που ο ίδιος και χιλιάδες άλλα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρεσβεύουν ότι επιβάλλεται να εφαρμόζεται στην πράξη η "αιρετότητα", η "ανακλητότητα" και η "εναλλαγή" ώστε ο χώρος να δείξει στην πράξη ότι διαφέρει από όλους τους άλλους.


Μπ. Κουρουνδής
Την διαδικασία που έγινε στην ΕΔΟΘ "άνοιξε" ο Μπ. Κουρουνδής που περιέγραψε το καθαρά διαδικαστικό κομμάτι. Ακολούθησαν οι ομιλητές. Κατατέθηκε πλούσιος προβληματισμός, αγωνίες και προτάσεις, κριτική και παραινέσεις για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. (Μπορείτε να δείτε τα βίντεο με τις τοποθετήσεις)


Σταμάκος Δημ.
Την όλη διαδικασία προς στιγμή φάνηκε να πολώνει το θέμα του προσώπου θα κληθεί να ηγηθεί της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης. Κατατέθηκαν δυο προτάσεις που τελικά μπήκαν σε ψηφοφορία. Ο Δ. Σταμάκος (ΑΡΑΝ) και η Φ. Πολίτη (ΣΕΚ) μπήκαν στην κρίση των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ανήκουν στις οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και με μεγάλη πλειοψηφία επικράτησε ο πρώτος (84ψ έναντι 31ψ και 24λευκών).


Κούτρας Γιάννης
Τέλος αλλά όχι έσχατο, θεωρώ πως ήταν αδυναμία για να μην το αποκαλέσω λάθος ή σκοπιμότητα η μη ανάδειξη από την σημερινή διαδικασία και τυπικά του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης που θα είναι ο Γιάννης Κούτρας. Η πλειοψηφία του σώματος καλύφθηκε πίσω από ένα "γραφειοκρατικό" επιχείρημα ότι η σημερινή συνέλευση δεν αφορούσε στο δημοτικό σχήμα και το παρέπεμψε στην συνέλευση του σχήματος που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στην ΕΔΟΘ.

Συμπερασματικά να πούμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου θα δώσει την μάχη από καλύτερες θέσεις σε σχέση με το 2010. Ζητούμενο είναι να λειτουργήσει το νέο σχήμα και μετά τις εκλογές, να γίνει ο ιμάντας μεταφοράς των αιτημάτων των κινημάτων μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Κανείς δεν έχει την αυταπάτη ότι θα λυθούν προβλήματα μέσα σε έναν άκρως γραφειοκρατικό και αντι λειτουργικό και εν τέλει αντι-πολιτικό θεσμό αλλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα αξιοποιήσει και αυτή την ευκαιρία για να αναδείξει όλα τα ζητήματα.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: