Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Δ. Χαραλαμπίδου- Να γκρεμίσουμε το κάστρο της μνημονιακής πολιτικής στην Κ. Μακεδονία

Επίθεση στη διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και στη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική, καλώντας τους πολίτες να γκρεμίσουν με την ψήφο τους «ένα μεγάλο κάστρο της μνημονιακής πολιτικής την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», εξαπέλυσε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με το συνδυασμό Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κ. Χαραλαμπίδου, παρουσιάζοντας τη...
διακήρυξη αρχών του συνδυασμού, ζήτησε την ψήφο των πολιτών «για να γλιτώσουν την περιφέρεια από τα γνωστά τζάκια και να φέρουν στο προσκήνιο, τους εργαζόμενους και άνεργους. Να γκρεμίσουν ένα μεγάλο κάστρο της μνημονιακής πολιτικής της χώρας και να γίνει η περιφέρεια αρχικά κόμβος αντίστασης και μετέπειτα κόμβος θετικής δημιουργίας».

Αφησε αιχμές για τη διπλή υποψηφιότητα Τζιτζικώστα - Ιωαννίδη, σημειώνοντας ότι «προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να σερβίρουν τις κυβερνητικές πολιτικές σε δύο συσκευασίες, εγκλωβίζοντας τη λαϊκή επιλογή στην υποστήριξη του ίδιου πλαισίου, της ίδιας μνημονιακής πολιτικής», και πρότεινε «έναν άλλο δρόμο, αυτόν της σύγκρουσης με τα μνημόνια, την τρόικα, τα ιδιωτικά συμφέροντα».

Η υποψήφια για την περιφέρεια με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στη διοίκηση Τζιτζικώστα, ως συνέχεια του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τονίζοντας ότι στήριξε και εφάρμοσε τις κυβερνητικές και τροϊκανές πολιτικές, ενάντια στις κινητοποιήσεις των πολιτών, ενώ στην καλύτερη περίπτωση «σφύριζε αδιάφορα», αναφέροντας μεταξύ άλλων το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, τις εξορύξεις χρυσού σε Σκουριές Χαλκιδικής και Κιλκίς, τα διόδια, την κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας κ.ά.
Η κ. Χαραλαμπίδου έδωσε έμφαση στην αλληλεγγύη των πολιτών, τη διαφάνεια και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού μεταξύ άλλων αναφέρονται:
• Η κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών.
• Η αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.
• Η διεκδίκηση αυξημένων πόρων προς την αυτοδιοίκηση.
• Η διαμόρφωση προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
• Η συμβολή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
• Η ακύρωση των επενδύσεων στις Σκουριές και το Κιλκίς κ.α.
Προλογίζοντας την κ. Χαραλαμπίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος παρουσίασε τις παρεμβάσεις και δράσεις της παράταξης στην περιφέρεια την προηγούμενη θητεία και άσκησε κριτική στον Α. Τζιτζικώστα, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη την «όψιμη αντιμνημονιακή πολιτική του».

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκαν όλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους νομούς της Κεντρική Μακεδονίας: από την Α' Θεσσαλονίκης οι Τάσος Κουράκης, Γιάννης Αμανατίδης και Ιωάννα Γαϊτάνη, από τη Β' Θεσσαλονίκης η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, από τη Χαλκιδική η Κατερίνα Ιγγλέζη, από το Κιλκίς η Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Επίσης, παρόντες ήταν οι περισσότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, οι καθηγητές του ΑΠΘ Ιωάννης Παντής (αντιπρύτανης), Αρις Καζάκος και Γιώργος Τσιάκαλος, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΘ, καθώς και παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στη Δ. Χαραλαμπίδου και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Το λόγο πήραν και χαιρέτισαν εργαζόμενοι από εργασιακούς χώρους που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική και την κατάσταση στην οικονομία (Σχολικοί Φύλακες, ΕΡΤ3, ΑΓΝΟ, Coca Cola, ΕΥΑΘ), τονίζοντας όλοι τη σημαντική συνδικαλιστική δράση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, επί δεκαετίες μέσα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αλλά και την τελευταία διετία μέσα από το κοινοβούλιο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το πολυμελές συντονιστικό όργανο που εκλέχθηκε από τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να οργανώσει τις δράσεις του συνδυασμού το επόμενο διάστημα. 


η φωτογραφία είναι από: avatonpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: