Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Το ΣΧΕΔΙΟ Β΄, ο Γ. Ρούσης και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πιέζεται για συνεργασία/ Χωρίς τη βάση μέτωπο δε γίνεται

Αξιοποιεί πολιτικά ως μέσο πίεσης το άρθρο του Γ. Ρούση το ΣΧΕΔΙΟ Β΄ για να σύρει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια συνεργασία άνευρη πολιτικά και προγραμματικά με μοναδικό στόχο την εκλογιμότητα εν όψει των ευρωεκλογών.

Με δήλωσή του ο γραμματέας του ΣΧΕΔΙΟΥ Β΄ Τάσος Σταυρόπουλος αναδεικνύει τον Γ. Ρούση ως...
εκείνον το καταλύτη (υπάρχουν κι άλλοι στο ίδιο μήκος κύματος) για την συνεργασία λες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει όργανα, δεν έχει μέλη, δεν πήρε αποφάσεις. Εν πάση περιπτώσει, καλές είναι οι προσωπικότητες στην κομμουνιστική αριστερά αλλά μόνες τους, χωρίς τους χιλιάδες αγωνιστές που βρίσκονται σε συνεχή κίνηση στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, μέσα στην κοινωνία είναι σαν στρατηγοί χωρίς στρατό.

Καλές είναι οι συσκέψεις κορυφής από τους «σοφούς» του Κινήματος αλλά χωρίς την βάση δεν υπάρχει περίπτωση να περπατήσει τίποτα. Ας το αντιληφθούν αυτό όλοι και ας αφήσουν τα πράγματα να τα οδηγήσει το Κίνημα με το δικό του αλάνθαστο κριτήριο. Ας δεχτούμε ότι το "κέρδος" από την πολυήμερη συζήτηση μεταξύ των αντιπροσωπειών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΧΕΔΙΟΥ Β΄ και των άλλων συλλογικοτήτων είναι αυτή η κοινή βάση, το ελάχιστο που έχει συμφωνηθεί και ας το αφήσουμε να ωριμάσει αποτελώντας παρακαταθήκη για το μέλλον που δεν θα αργήσει να μας "αναγκάσει" όλους σε μια συμπόρευση ουσίας και όχι επίπλαστη.

Ο Τάσος Σταυρόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
• Το ΣΧΕΔΙΟ Β’ τοποθετείται θετικά επί του χθεσινού άρθρου του Γ. Ρούση (Σάββατο, 1.3.2014), που δημοσιεύθηκε σε απογευματινή εφημερίδα με τον τίτλο «Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία» και αποδέχεται πλήρως την πρότασή του.
• Είναι ευνόητο ότι για το ΣΧΕΔΙΟ Β’, όπως επισημαίνει και στο άρθρο του ο Γ.Ρούσης , είναι η τελευταία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, για τη συμπόρευση αριστερών δυνάμεων, συλλογικοτήτων και ανένταχτων αγωνιστών με σκοπό την έξοδο των εργαζομένων και των λαϊκών τάξεων από την καταστροφική πολιτική της τρόικας και της συγκυβέρνησης.

 Τάσος Σταυρόπουλος, 2.3.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: