Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών στον ρατσιστή γιατρό

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος του 57χρονου γιατρού που συνελήφθη κατηγορούμενος για την αντισημιτική επιγραφή που είχε αναρτήσει στο ιατρείο που του είχε παραχωρήσει στην περιοχή της...
Νέας Μηχανιώνας ο δήμος Θερμαϊκού.

Όπως αναφέρει το  ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νευρολόγος του ΕΟΠΥΥ κρίθηκε ένοχος για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, όπως και για οπλοκατοχή, επειδή στο σπίτι του βρέθηκαν μαχαίρια και ξιφίδια. Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του.

«Δεν την έβαλα εγώ την καταραμένη επιγραφή. Την βάλανε όσο απουσίαζα. Την κατέβασα, την κατέστρεψα και την πέταξα» είπε ερωτηθείς από το δικαστήριο για την επίμαχη επιγραφή, που σύμφωνα με τη δικογραφία ανέφερε στα γερμανικά «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι». «Δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις. Ο γιατρός πρέπει να τους περιθάλπει όλους» πρόσθεσε κατά την απολογία του.

Νωρίτερα, καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού, Ιωάννης Τσακμακάς, είπε ότι ο ίδιος έγινε αποδέκτης καταγγελιών από συνδημότες του, προσθέτοντας ότι όταν ζήτησε εξηγήσεις από τον γιατρό εκείνος έδειξε μεταμέλεια, ζήτησε συγγνώμη κι έκανε λόγο για στιγμιαίο λάθος. «Είπε ότι προέβη στην πράξη ορμώμενος από επίθεση που έκαναν λίγες μέρες νωρίτερα Εβραίοι στη Λωρίδα της Γάζας, τραυματίζοντας ένα παιδάκι».

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του γιατρού κατάθεσε οικονομικός μετανάστης από την Αλβανία και δημότης Θερμαϊκού, ο οποίος υποστήριξε ότι ο γιατρός δεν κάνεις διακρίσεις στους ασθενείς του, ενώ η αδελφή του κατηγορούμενου σε ερώτηση για τα έντυπα της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στην κατοχή του, τόνισε ότι «δεν είναι ενεργό μέλος της».

Ο εισαγγελέας της έδρας, Δημήτρης Παλιούρας, που πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, σχολιάζοντας την κατάθεση άλλου μάρτυρα, ο οποίος χαρακτήρισε «αρχαία ελληνικά σύμβολα» κάποια ναζιστικά σύμβολα που βρέθηκαν στο σπίτι του κατηγορουμένου, επεσήμανε: «Δεν μπορείτε να υποτιμάτε την νοημοσύνη μας».


Ο κατηγορούμενος μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: