Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Aγαπητός, Κούτρας και Σμήλιος την Παρασκευή παραχωρούν συνέντευξη στο Εργ. Κέντρο Θεσσαλονίκης

Οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη συνεχιζόμενη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα, το εισόδημα και τις...
ελευθερίες της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ στο πλαίσιο της υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου. 
Η αντίσταση του κινήματος των εργαζόμενων και της νεολαίας, το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα, οι δράσεις αλληλεγγύης και αντίστασης στις γειτονιές στα χαράτσια, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις αποτέλεσε και αποτελεί την μόνη ελπίδα για διέξοδο από τη κρίση. Γι’ αυτό το λόγο οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν σημαντική πολιτική μάχη που η αντικαπιταλιστική αριστερά θα δώσει με όλες της τις δυνάμεις. 

Αυτές οι εκλογές δεν μπορεί να είναι άχρωμες και ουδέτερες, ζήτημα «αξιοσύνης» προσώπων ή πεδίο σύγκρισης τεχνοκρατικών μοντέλων διαχείρισης της καταθλιπτικής πραγματικότητας. Οι εκπρόσωποι της μνημονιακής πολιτικής που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποδοκιμαστούν μαζικά, όσα ψηφοδέλτια κι αν κατεβάσουν. Τα ψηφοδέλτια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, των δολοφόνων του Π. Φύσσα και του Σ. Λουκμάν, πρέπει να μαυριστούν. Πρέπει να ενισχυθεί η αριστερά που επιμένει να κινείται σε μάχιμη αντικαπιταλιστική κατεύθυνση στα ζητήματα της εργασίας, του αντιρατσισμού και αντιφασισμού, των τοπικών προβλημάτων, που δεν μπαίνει στη λογική της διαχείρισης ή της απλής κομματικής καταγραφής.

Η περιφερειακή κίνηση «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία», η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» και η δημοτική κίνηση «Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων-Μενεμένης» καλούν σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 στη 1μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (7ος όροφος)

Στη συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Αγαπητός, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κούτρας και ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλίας Σμήλιος θα παρουσιάσουν τη διακήρυξη και τις θέσεις των αντίστοιχων κινήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: