Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Oι καθαρίστριες, οι καθηγητές και οι φύλακες εξέθεσαν την Αριστερά ανεπανόρθωτα / Το αστείο της αριστερής στροφής θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα;

Σαν να τους ακούω όλους τους κατά δήλωσή τους επαναστάτες και ταξικούς αγωνιστές. Σαν να τους βλέπω να παραθέτουν τα περισπούδαστα επιχειρήματά τους για τον αριστερισμό των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων και των καθηγητών που πήγαν και κατέλαβαν το δημαρχείο στην Αθήνα. Σα να τους βλέπω μπροστά μου, καθισμένους στη μπάρα κάποιου «επώνυμου» μαγαζιού με το ποτήρι ουίσκι στο χέρι να ασκούν κριτική για τους «καθυστερημένους» πολιτικά καταληψίες που πάνε και κάνουν του...
κεφαλιού τους με κίνδυνο να συντηρητικοποιήσουν την κοινωνία και χάσει η Αριστερά την μεγάλη ευκαιρία να γίνει κυβέρνηση.

Οι καταληψίες όμως τους την έφεραν. Τους «άδειασαν» όλους κανονικά. Αυτοί έκαναν το χρέος τους. Έκαναν  την προσωπική υπέρβαση και έκαναν το αυτονόητο. Κατέλαβαν το δημαρχείο του Καμίνη προσκαλώντας και προκαλώντας τους κατά δήλωσή τους επαναστάτες να συμπαρασταθούν στην πράξη.

Όμως, η πραγματικότητα είναι άλλη, είναι διαφορετική. Το κίνημα βρίσκεται σε χειμερία νάρκη. Βρίσκεται σε νάρκη οιονεί κυβερνησιμότητας. Τώρα, πως ένα κίνημα θα γίνει κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο και μάλιστα με εκλογές είναι ένα ιστορικό ζητούμενο αλλά οι ταχυδακτυλουργοί της Αριστεράς όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν. Θα το υποσχεθούν κι αυτό. Πιθανόν σε επόμενη φάση να υποσχεθούν και γεφύρια, και θάλασσες και ..παιδιά στις άτεκνες οικογένειες.

Οι καθαρίστριες, οι καθηγητές και οι φύλακες απέδειξαν στην πράξη ότι η συστημική αριστερά δεν έχει καμιά διάθεση να συγκρουστεί. Την εξέθεσε αυτή την αριστερά. Μας έδειξαν αυτό που όλοι βλέπουμε και βιώνουμε.

Την καληνύχτα μου.

2 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

μια αριστερά στο τσεπάκι του καθενος; όταν αυτός αγωνίζεται και πολυ σωστά, για τα δίκαιά του δεν σημαίνει οτι εκτίθενται όλοι οι άλλοι που αγωνίζονται στους δικούς τους αγώνες και δεν έρχονται στο κάλεσμά του, όπως προφανώς αυτός δεν πήγε στο δικό τους. Οι μικροαστικη αντίληψη για μια αριστερά που την έχουμε για πάσα χρήση και αν δεν μας κάνει τη φτύνουμε δεν περνάει. ο καθένας κάνει τον αγώνα του και όλοι μαζί την αλληλεγγύη τους όπως μπορούν και σε όποιο σημείο έχει φτάσει ο ταξικός αγώνας. δεν υπάρχουν κουμπιά να πατάμε. δεν υπάρχει μια αριστερά που περιεμένει κάλεσμα συμπαράστασης, μάλλον και αυτός ήταν "αριστερά" οταν αγωνίζονταν οι άλλοι και δεν πήγε.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μπορεί να παρερμηνευτεί το άρθρο αυτό. Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά δεν είναι "συστημικό". Το ΚΚΕ υπερασπίζεται τους σχολικούς φύλακες τόσο μέσα στη Βουλή http://www.youtube.com/watch?v=C0wxcE7g-Yk όσο και από κοντά με την έμπρακτη αλληλεγγύη σε αυτούς http://www.youtube.com/watch?v=FBaGW-BhQm0