Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Απάντηση σε άρθρο του Σ. Ανδρονίδη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εύβοιας: Δεν πήραμε απόφαση για Κολουρίδη. Εκκρεμεί η συζήτηση για το θέμα

Πήραμε πριν από λίγες ώρες μια απάντηση της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΥΒΟΙΑΣ σχετικά με το άρθρο που δημοσίευσε ο συνεργάτης μας Σίμος Ανδρονίδης και αναφέρεται στην υποψηφιότητα του Κ. Κολουρίδη στον δήμο Χαλκίδας.
Στην επιστολή- απάντηση η οργάνωση διαψεύδει ότι υπάρχει απόφασής της για στήριξη του ψηφοδελτίου που ηγείται ο κ. Κολουρίδης και επισημαίνει ότι εκκρεμεί η συζήτηση για το θέμα αυτό.
Η επιστολή είναι:


Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/03/14

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εύβοιας διαψεύδει, ως προς την παροχή στήριξης από την πλευρά της στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Κώστα Κολουρίδη, το δημοσίευμα με τίτλο «Οι "ανεξάρτητοι" υποψήφιοι. Η περίπτωση του Κώστα Κουλουρίδη» το οποίο υπογράφεται από τον Σίμο Ανδρονίδη. Το άρθρο αυτό είδε το φώς της δημοσιότητας στους διαδικτυακούς τόπους: «Εφημερίδα Χρονικά» με ημερομηνία Σάββατο 22/3/2014, «Evia Top» με ημερομηνία Δευτέρα 24/3/2014 και «EVIAPORTAL» με ημερομηνία Τρίτη 25/03/14.

Η ΤΕ Ευβοίας στέκεται με σεβασμό, από θέση αρχής, σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουν οι εργαζόμενοι για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στην εργασία, αλλά και στην υπεράσπιση του κάθε δικαιώματος που καταστρατηγείται από την πολιτική Κυβέρνησης-Κεφαλαίου και Τρόικας. Ταυτόχρονα όμως με το παραπάνω, ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θεωρούμε ότι η παρέμβαση στις αυτοδιοικητικές εκλογές οφείλει να χρωματίζεται από συνολική εναντίωση στην πολιτική που είναι υπεύθυνη για την ανεργία, το κλείσιμο επιχειρήσεων και οργανισμών που είναι απαραίτητα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Η κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόσει τις παραπάνω πολιτικές, δημιουργεί κατάλληλες δομές επιβολής τους στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο Καλλικράτης. Η εναντίωση στην αντιδραστική πολιτική πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνεται με όρους αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής. Μέτωπο το οποίο προκειμένου να είναι αποτελεσματικό, δε φτάνει να μιλήσει ενάντια στην ανεργία χωρίς να ζητήσει στάση πληρωμών και μονομερή διαγραφή του χρέους που δημιούργησαν κυβερνήσεις που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν αρκεί να διεκδικήσει μεγαλύτερο μεροκάματο χωρίς να ζητήσει εθνικοποίηση των εργοστασίων και των τραπεζών με εργατικό-λαϊκό έλεγχο. Δεν αρκεί να ζητήσει κατάργηση των μνημονίων χωρίς να διεκδικήσει έξοδο της χώρας από ΕΕ και ΕΥΡΩ. 

Στο παραπάνω πλαίσιο, η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εύβοιας ουδέποτε έχει λάβει μέχρι σήμερα, απόφαση στήριξης συνδυασμού που παρεμβαίνει στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Χαλκιδέων. Η απόφαση που έχει πάρει, είναι η παρέμβασή της στις περιφερειακές εκλογές με τη συμμετοχή της και τη στήριξη του συνδυασμού «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ». 
Οι διαδικασίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αμεσοδημοκρατικές και καμία τόσο σοβαρή απόφαση δεν γίνεται να ληφθεί από οποιοδήποτε στέλεχος ή όργανο της συλλογικότητας αυτής χωρίς πρώτα να έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί από την ολομέλεια της Τοπικής Επιτροπής. 
Η δέσμευσή μας για αμεσοδημοκρατική λειτουργία στης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της αντίληψής μας για το πώς πρέπει να λειτουργεί όχι μόνο η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής ή πολιτικής συλλογικότητας είτε αυτή είναι σωματείο, δήμος ή περιφέρεια. Μακριά από εμάς οι λογικές πολιτικών συμφωνιών «παραγόντων» ή πολιτικών γραφείων στα μουλωχτά, πίσω από την πλάτη του λαού, των εργαζομένων και του εργατικού κινήματος!

Εκπρόσωπος της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εύβοιας ενημερώθηκε για την ύπαρξη της παραπάνω ανεξάρτητης υποψηφιότητας μόλις το απόγευμα της Πέμπτης 20/3/2014 και παρέλαβε το κείμενο των βασικών θέσεων του συνδυασμού, ο οποίος στελεχώνεται κυρίως από εργαζόμενους των εργοστασίων που έχουν κλείσει στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στους αγώνες ενάντια σε αυτή την άδικη πολιτική που οδηγεί σε κλείσιμο τα εργοστάσια της περιοχής. Εκκρεμεί πολιτική συζήτηση στα πλαίσια της ολομέλειας της ΤΕ Ευβοίας ώστε να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση όσον αφορά το κάλεσμα αυτό.


Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με στελέχη του παραπάνω συνδυασμού και με τον ίδιο τον υποψήφιο Κ. Κολουρίδη, διευκρινίστηκε ότι η «πληροφορία» προέκυψε από κύκλους που επιθυμούν την υπονόμευση της πολιτικής δραστηριότητας τόσο της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εύβοιας όσο και του παραπάνω συνδυασμού, για ψηφοθηρικούς λόγους, ενόψει των προσεχών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: