Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ: Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στέκεται στο ύψος της!

Σήμερα, 7 Μάρτη, η πλειοψηφία της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ1 και Δ/Υ Ανατροπή), αποφάσισε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 και 48ωρη στις 19-20 Μάρτη,  αναιρώντας  προηγούμενη απόφαση (της πλειοψηφίας) για δύο 48ωρες απεργίες, μία στην κατάθεση-ψήφιση του σχεδίου νόμου του Μητσοτάκη για την...
αξιολόγηση στο Δημόσιο και μια 48ωρη απεργία για τις διαθεσιμότητες-απολύσει στις 13-14 Μάρτη (με προοπτική κλιμάκωσης). Και αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν προηγηθεί περιοδείες των μελών της ΕΕ σε όλη τη χώρα και γενικές συνελεύσεις σε πολλούς χώρους του Δημοσίου για να ενημερωθούν και να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στις δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις. Παρά το ότι έχουν τυπωθεί υλικά από την ΑΔΕΔΥ αλλά και από Ομοσπονδίες για την προπαγάνδιση της απεργίας. Παρά το γεγονός ότι, αυτή τη βδομάδα, πιθανότατα στις 11-12 Μάρτη, κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται το σχέδιο νόμου του Μητσοτάκη.
Η πρόταση για 24ωρη απεργία (αντί για 48ωρη), κατατέθηκε από το ΠΑΜΕ κι έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία, με το σκεπτικό ότι δεν «τραβάει» για παραπάνω σε αυτή τη φάση και θα γίνει 48ωρη καλύτερα προετοιμασμένη για 19-20/3. Κι όμως, η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 3/2, για «πραγματοποίηση 24ωρης ή 48ωρής απεργιακής κινητοποίησης στην αρχή του δεύτερου δεκαημέρου του Μαρτίου (ενδεικτική ημερομηνία 12/3) και η επιδίωξη συντονισμού με τον Ιδιωτικό Τομέα, Επαγγελματικούς και Κοινωνικούς Φορείς για ΑΜΕΣΟ ΦΡΑΓΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ των πολιτικών αυτών. ΚΑΙ Αμέσως μετά και έως 22 Μαρτίου (ημερομηνία εξέλιξης του μαζικού προγράμματος απολύσεων στο Δημόσιο) κλιμάκωση του αγωνιστικού – απεργιακού προγράμματος δράσης», είχε χρόνο προετοιμασίας σχεδόν ενάμιση μήνα.  Και, ήταν η ίδια παράταξη (του ΠΑΜΕ), που είχε αρνηθεί το προηγούμενο διάστημα τον καθορισμό συγκεκριμένου προγράμματος μετά τις 14 Μάρτη καθώς έπρεπε, κατά δήλωση τους, να εκτιμήσουν πρώτα τα αποτελέσματα των Γενικών Συνελεύσεων και της συμμετοχής στην πρώτη απεργία!

Οι Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις, εδώ και δυο μήνες έχουμε θέσει σε συζήτηση σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου, τη δική μας πρόταση για την αποτελεσματική απάντηση των εργαζομένων στην επίθεση της Κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ στις κοινωνικές κατακτήσεις του λαού μας. Γιατί, πρέπει το εργατικό κίνημα άμεσα, να αντιμετωπίσει και να ανατρέψει την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην εργασία, τις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων να ξεκινάνε στις 22 του Μάρτη, την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στο Δημόσιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη με την πρόσληψη σε μαζική κλίμακα «ωφελούμενων» 5μηνιτών χωρίς δικαιώματα και μισθούς πείνας.

Η μέχρι τώρα ακολουθούμενη τακτική από τις κυβερνητικές συνδικαλιστικές δυνάμεις (συνεπικουρούμενες συνήθως και από το ΠΑΜΕ), κινείται στο επίπεδο της διαμαρτυρίας και περιορίζεται σε απεργίες 24ωρες ή 48ωρες (στην κατάθεση –ψήφιση) κάθε φορά που η κυβέρνηση προχωρά σε κάποιο καινούργιο μέτρο κατά του λαού. Αυτή η τακτική, έχει αποδείξει την αναποτελεσματικότητά της. Εδώ και τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι βρίσκονται, όπως τους λένε οι πλειοψηφίες των συνδικάτων, σε μια συνεχή «προετοιμασία για κλιμάκωση» των αγώνων τους, μια «προετοιμασία» που ποτέ δεν καταλήγει σε αυτή την κλιμάκωση. Και για αυτό, οι εργαζόμενοι μετράμε συνεχώς χαμένες ευκαιρίες για αντεπίθεση και ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

Η πρότασή μας κινείται σε τελείως διαφορετική λογική. Μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν μαζικά και αποφασιστικά. Πρέπει επιτέλους να τεθεί μια πρόταση που: θα μπει στην κρίση των εργαζομένων, θα αποφασιστεί και θα οργανωθεί μέσα από γενικές συνελεύσεις, θα στοχεύει στη σύγκρουση με την Κυβέρνηση και τους συμμάχους της, για την ανατροπή και το τέλος αυτής της πολιτικής.

Εμείς προτείνουμε, σήμερα, να δοθεί ακριβώς αυτός ο αγώνας, με αποφασιστικότητα. Κι αυτός δεν μπορεί να είναι πάλι μια 24ωρη ή μια 48ωρη για την τιμή των όπλων, πάλι για διαμαρτυρία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη να μην απολυθεί κανείς. Να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές κατακτήσεις του λαού μας και τα κοινωνικά αγαθά. Ο αγώνας θα πρέπει να είναι συγκρουσιακός. Για να εμπνεύσει τους εργαζόμενους, να αντιληφθούν τη δύναμη τους.

 Γι αυτό προτείναμε δημόσια και με ανακοινώσεις, 3ήμερη απεργία για τις αρχές του Μάρτη και στη συνέχεια 5νθήμερη με προοπτική παραπέρα κλιμάκωσης. Σε αυτό καλέσαμε και τον ιδιωτικό τομέα, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες. Η ΓΣΕΕ μας αγνόησε χαρακτηριστικά και προσανατολίζεται, όπως μας δήλωσαν σε 24ωρη τον Απρίλη!!! Οι δυνάμεις της υποταγής και του συμβιβασμού δεν δέχτηκαν αυτή την πρόταση. 

Αποφάσισαν να «κυνηγάνε» ξανά την κυβέρνηση πότε θα ψηφίσει το νόμο για την αξιολόγηση αλλάζοντας από μέρα σε μέρα το χρόνο της κινητοποίησης και τελικά και τη μορφή, εξαρτώντας την απεργία από το πότε ο Μητσοτάκης θα φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή για ψήφιση.

 Αποδείχτηκε σήμερα, με τον πιο ηχηρό τρόπο, το πόσο λάθος είναι αυτή η λογική και πόσο επείγουσα ανάγκη είναι η ανατροπή της!

Εμείς επιμένουμε! Ο κόσμος της εργασίας μπορεί να νικήσει!
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 12ης Μαρτίου, σε συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς αμέσως μετά για να πάρουμε αποφάσεις για «λουκέτο» σε όλο το δημόσιο, με 5νθήμερη απεργία από 17 έως 21 του Μάρτη και νέες γενικές συνελεύσεις για κλιμάκωση.
Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί. Όλοι στον αγώνα!

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

Αντωνόπουλος Παύλος, Μελαμπιανάκη Ζέττα   

Δεν υπάρχουν σχόλια: