Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

VIDEO: Μεγάλη επιτυχία των αντιφασιστικών συλλαλητήριων στις 22 Μάρτη, στην Ελλάδα και διεθνώς

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Χανίων το Σάββατο 22 Μάρτη μετά από κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, συνδικάτων, κοινοτήτων, καλλιτεχνών για παγκόσμια μέρα...
δράση κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Χαιρετίζουμε τους διαδηλωτές σε.όλο τον Πλανήτη που βγήκαν στους δρόμους σε δεκάδες πόλεις: Λονδίνο, Παρίσι, Σεούλ, Ν.Υόρκη, Κοπεγχάγη, Βαρκελώνη, Ρώμη κα ι σε πολλές άλλες.

 Διατρανώσαμε ότι είναι ώρα να τελειώνουμε με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, είναι ώρα να σταματήσουν τα παιχνίδια του Σαμαρά και να πάνε φυλακή. Δεν αποδεχόμαστε τη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους και ζητάμε τη νομιμοποίηση, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ιθαγένεια για τα παιδιά, ψήφο στις εκλογές.

 Μέγα πλήθος που έφτανε τις 20000 ξεκίνησε από την Ομόνοια και αφού περικύκλωσε το Σύνταγμα κατέληξε στη Πλατεία όπου και έγινε συναυλία. Ομιλίες απύθηναν ο  Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας – Η Ενότητα, ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ο Χριστόδουλος Ευθυμίου, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο Θοδωρής Βουρεκάς, πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ, ο Αντώνης Ρελλάς, εκπρόσωπος ατόμων με αναπηρία

Ο Μιχάλης Πέππας, φοιτητής, Ο Λίτον Χάν, Εργάτες Γής στα φραουλοχώραφα της  Ν.Μανωλάδας.

Την παρουσίαση έκανε η Εβα Μαυρογένη, φωνή των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ.





















Επικεφαλής της πορείας ήταν οι εργάτες Γής από τα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας που έφτασαν με πούλμαν στην Αθήνα. Μαζί τους το πανό της Πακιστανικής Κοινότητας με τους γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν Στο κεντρικό πανό, μια τεράστια σημαία, βρίσκονταν επιζήσαντες του φρικτού ναυάγιου στο Φαρμακονήσι. Οι Αφρικανοί μετανάστες είχαν τη δικιά τους εντυπωσιακή παρουσία, όπως και η Ένωση Αφρικανών Γυναικών.

Δυναμική ήταν η παρουσία καλλιτεχνών του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών από την Ομόνοια με θεατρική παράσταση και μαζικό μπλόκ στη πορεία μαζί με το συγκρότημα κρουστών  Κιλόμπο. Παρουσία είχαν εργατικά σωματεία όπως η ΠΟΣΠΕΡΤ, τα νοσοκομεία, η Ιντρακόμ, οι εκπαιδευτικοί.

Μαζικό μπλόκ είχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά.

 Ξεχωριστή και πολύχρωμη η παρουσία του μπλόκ της LGTBQ κοινότητας. Τα άτομα με αναπηρία ήταν εκεί στο δρόμο με τα καροτσάκια τους.

Συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, το Κίνημα Δεν Πληρώνω και δημοτικές κινήσεις, ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας –Πειραιά, η Αφγανική Κοινότητα, μετανάστες από την Ουκρανία. Πανό είχε η καμπάνια κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

 Η συναυλία έδωσε τη δυνατότητα σε δεκάδες μουσικούς να εκφράσουν την οργή κατά του φασισμού και του ρατσισμού σε μια ατμόσφαιρα χαράς και δύναμης.

Στη Θεσσαλονίκη η διαδήλωση έφτασε τις 3000 στο Άγαλμα Βενιζέλου και με πορεία κατέληξε στην ΕΡΤ3 όπου και πραγματοποιήθηκε συναυλία. Στα Χανιά η συγκέντρωση στη Πλατεία Αγοράς έφτασε τους χίλιους διαδηλωτές.

 Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συνέχιση της δράσης κατά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε όλη τη προεκλογική περίοδο με σύνθημα «κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι ένα μαχαίρι στα χέρια των ναζί, Ούτε σε Βουλή, ευρωβουλή, δήμους και περιφέρειες, ούτε πουθενά.»


Θα υπάρξει κινητοποίηση της μέρας της ολοκλήρωσης της δίκης για το Σαχζάτ Λουκμάν στο Μικτό Κακουργοδικείο Αθήνας στις 10 Απρίλη στις 9πμ στη Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως. Κινητοποίηση ανακοινώθηκε και για τη δίκη της Εργατικής Αλληλεγγύης μετά από χρυσαυγίτικη μήνυση στις 30 Απρίλη.







Δεν υπάρχουν σχόλια: